• 瀏覽: 4,476
  • 回覆: 13
口罩令明日(3月1日)起全面撤銷,明報電子平台組今日(2月28日)中午在灣仔街訪問逾10名市民,陳先生說明日開始不會戴口罩,形容「是自由的空氣」;另一市民葉先生更表示戴了口罩便不能「Hello Hong Kong」。不過,逾半數受訪市民稱會繼續戴口罩,有長者自言年紀大,戴口罩有保護作用,「至少傷風感冒也頂得住」。

聽日開始可以自由選擇戴唔戴口罩,覺得有需要的就隨便戴,無需要就唔洗戴,一早係咁就最好,唔洗下下迫害無需要戴口罩的人

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/熱點/article/20230228/s00024/1677569344132/口罩令撤-短片-不再強制戴口罩-青年形容「自由的空氣」-長者稱續戴口罩防傷風感冒

港女惡夢

港男福音

呢3年港女持住帶口罩就扮上菜吊高黎賣,聽日條街多左好多豬西照妖鏡現形

即使疫情期間,拍任何媒體的人也不戴口罩,不當疫情存在

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
東亞病夫繼續戴吧

好多香港人患有口罩後遺症

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2023-3-1 03:50 發表

口罩對Omicron係0作用 , 自欺欺人的為戴而戴, 形式主義

防下粉陳同口水就得, 但呢樣唔係立法原意, 唔可以再逼人戴
你'班卜街2百萬加一仲載緊口罩。自欺欺人。

又用劃分廢青同健康人仕利用自由做值口呃班智障條街無電子肺炎嗱!
好心就比喲獨立思巧,咪比喲奸商納粹黑媒又利用啦!
咪等你班白老鼠試下水溫先囉!
唔急嘅!

引用:
原帖由 317248118 於 2023-2-28 23:20 發表

口罩令明日(3月1日)起全面撤銷,明報電子平台組今日(2月28日)中午在灣仔街訪問逾10名市民,陳先生說明日開始不會戴口罩,形容「是自由的空氣」;另一市民葉先生更表示戴了口罩便不能「Hello Hong Kong」。不過,逾半數受訪市民稱會繼續戴口罩,有長者自言年紀大,戴口罩有保護作用,「至少傷風感冒也頂得住」。
...
不過好似大部分,好多人都唔要自由喎

小朋友都唔係話除就可以除!自信心唔夠都好難除。

唔少長者先唔想戴口罩喎

引用:
原帖由 317248118 於 2023-2-28 23:20 發表

...
放心, 冚家剷黃狗曱甴好快有自動帶罩.

引用:
原帖由 真命天子 於 2023-3-2 19:43 發表

唔少長者先唔想戴口罩喎
其實都係老麻甩佬唔帶多

主題標籤 #口罩
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]