• 瀏覽: 2,216
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
【Now新聞台】外交部回應美國白宮下令聯邦政府機構30日內,移除短片分享應用程式TikTok,要求美國停止無理打壓別國企業。

大鑊鳥!中美又玩互相制裁, 美禁中5G TikTok, 中禁美Google YouTube, 會唔會遲d連香港的Google YouTube都要禁?港民手機全不能用, 咁就死得人多喇!

新聞來源連結:

http://news.now.com/home/international/player?newsId=508989

#5g
老美知道自己打唔贏抖音,就出骯髒手段!

鬼佬真係好怕國民見到真相,所以只可以用謊言治國

引用:
原帖由 包拗頸大叔 於 2023-2-28 20:45 發表

【Now新聞台】外交部回應美國白宮下令聯邦政府機構30日內,移除短片分享應用程式TikTok,要求美國停止無理打壓別國企業。

大鑊鳥!中美又玩互相制裁, 美禁中5G TikTok, 中禁美Google YouTube ...
唔用會死🥰

老美成日話要與中國競爭,唔夠Tiktok競爭,就使出無恥手段!

只是一個受歡迎軟件,老美反應同汽球事件一樣毫無理性

只是一個受歡迎軟件,老美反應同汽球事件一樣毫無理性

大陸自己都唔用的app,美國用來做也。

控制唔到就禁 

引用:
原帖由 domug 於 2023-3-1 06:54 發表

咁你要問美國佬有咩好玩lor

引用:
原帖由 domug 於 2023-3-1 06:54 發表

抖音內地好行

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-3-1 07:05 發表

控制唔到就禁 
嘥氣啦

一流行嘅 人總有辦法

如當年西方話嘅極權國家
國民自己都有辦法用window

引用:
原帖由 keung135 於 2023-3-1 07:09 發表

嘥氣啦

一流行嘅 人總有辦法

如當年西方話嘅極權國家
國民自己都有辦法用window
越反越要用......黑暴曱甴都係咁

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-3-1 07:10 發表

越反越要用......黑暴曱甴都係咁
現今仲方便
手機平版

只要有網 就有辦法

引用:
原帖由 keung135 於 1-3-2023 07:06 AM 發表

抖音內地好行
tiktok大陸用唔到。

主題標籤 #5g
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]