• 瀏覽: 4,314
  • 回覆: 23
已婚證券公司董事2008年起與夜總會舞女發展婚外情,更在淘大花園購置單位金屋藏嬌。3年後戀情敗露,雙方關係轉差。董事其後

殺完棄屍都可以當誤殺。
唔怪得個個有樣學樣,殺人後將屍體處理後當誤殺。
唔知鄺家狂魔係咪又當誤殺呢!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0228_00822_001.html

誰叫你是雞呀,條屍都搵唔番,但殺人者都只是坐9年半就放人

我5年前都評過呢單案,無屍、無證人、無凶器,環境證供係達唔到謀殺標準,佢之前入罪謀殺都係因為佢份供詞,當佢作完供,想認誤殺,律政師已經唔肯了,如果當初佢堅持一句都唔講,直接認誤殺,佢分分鐘唔洗坐咁耐了

咪弱智lor 
誤殺唔報警, 自己處理屍體

咁馬路撞死車去堆填區埋又誤殺啦

死無對證

滕條7碌.........死個人連屍都冇埋先9.5碌  
香港法律界真係非1般弱智

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-28 16:57 發表

咪弱智lor 
誤殺唔報警, 自己處理屍體

咁馬路撞死車去堆填區埋又誤殺啦
good idea !
馬路撞死直接認不小心駕駛可能罰款了事!

法律面前,窮人含L
殺人棄屍都可以變誤殺

今次個家人
好快又出黎?

我好嬲呀!我去殺人呀!我認誤殺呀!

引用:
原帖由 波濤默默的救星2 於 2023-2-28 18:40 發表

good idea !
馬路撞死直接認不小心駕駛可能罰款了事!
應該話,果時我好嬲,所以撞死人,誤殺ok

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-2-28 19:32 發表

應該話,果時我好嬲,所以撞死人,誤殺ok
好嬲就有動機殺人。應該話我以為係“碰瓷黨“,車埋去想嚇吓佢!

引用:
原帖由 波濤默默的救星2 於 2023-2-28 19:54 發表

好嬲就有動機殺人。應該話我以為係“碰瓷黨“,車埋去想嚇吓佢!
你睇返呢個case,真係因為好嬲殺人,先判誤殺咋!

嘩幾重罰啊, 竟然比fit人藤條坐多2年半喎, 

原來好嬲去殺人, 會判誤殺0既, 

乜唔係好嬲條友先會想殺咗0既, 

咁呢個世界唔洗判謀殺啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]