• 瀏覽: 10,980
  • 回覆: 49
澳門今日(27日)撤銷戶外口罩令,但香港至今仍未放寬。港大感染及傳染病中心總監何栢良今早於商台節目表示:「如果睇返香港疫情現階段嘅情況,(

一刀切口罩令只會折磨擾民,又唔防疫,俾人自己選擇戴唔戴,鍾意戴的人就永遠戴落去,唔係每個人都想戴口罩去預防咩流感

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/871582/口罩令-何栢良-可隨時取消-已淪形式主義-額外保護不大

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 317248118 於 2023-2-27 14:51 發表

澳門今日(27日)撤銷戶外口罩令,但香港至今仍未放寬。港大感染及傳染病中心總監何栢良今早於商台節目表示:「如果睇返香港疫情現階段嘅情況,(

一刀切口罩令只會折磨擾民,又唔防疫,俾人 ...
應該比人自己揸主意

當香港口罩令取消之後,仲仍然戴口罩既人一定係有病,見到要立即兜路走即刻避之則吉

只有有病既人先至會繼續戴口罩

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2023-2-27 15:03 發表

當香港口罩令取消之後,仲仍然戴口罩既人一定係有病,見到要立即兜路走即刻避之則吉

只有有病既人先至會繼續戴口罩
仍然戴口罩嘅人唔一定係有病,係驚俾啲有病都唔肯戴口罩嘅人傳染。

引用:
原帖由 wkngtw 於 2023-2-27 15:19 發表

仍然戴口罩嘅人唔一定係有病,係驚俾啲有病都唔肯戴口罩嘅人傳染。
一定係有病

政府專家?

呢班廢柴真係廢到一個點, 既然已經取消確診都唔需要隔離, 點解仲強制口罩?

除非只為局長面子, 死都要撐耐D, 如果唔係真係諗唔到咩理由

鑊鑊都俾馬交㩒住砌先樣衰, 人地防又快又狠又準, 解除又快過香港

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 317248118 於 2023-2-27 14:51 發表

一刀切口罩令只會折磨擾民,又唔防疫,俾人 ...
無口罩令都可以自己決定戴唔戴,咁一唔一刀切有咩所謂?

戴住口罩同遊客講 Hello HK 

引用:
原帖由 wkngtw 於 2023-2-27 15:19 發表

你既然覺得戴口罩已經係金剛不壞之身,可以抗拒病毒,怕乜冇戴口罩嘅人傳染你
如果唔係金剛不壞之身嘅作用,咁戴口罩嚟做乜9?

垂直勇最佳例子,教9人戴2個口罩,自己未一鳩樣中,低L能

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2023-2-27 15:24 發表

可能有千絲萬樓的關係, 背後可能有口罩廠,  親烕 Hold
袁國勇最堅持叫政府唔好取消口罩令,肯定有d野

戶外使L驚,病毒發功在密封廳。。密封車廂,飛機,商場戴多3個月差不多。

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]