• 瀏覽: 9,003
  • 回覆: 42
+2
據央視周六(25日)報道,中國即將開始準備選拔國際航天員,目前已有多個國家提出飛行需求。報道指,與聯合國外空司、歐洲空間局共同遴選的多個空

有名無實 vs 有實無名 既真假國際太空站!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/871240/中國將開始選拔國際航天員-已有多個國家提出飛行需求

邊個先係實至名歸既國際合作世人眼睛係雪亮既。唔係靠強力傳媒吹就可以。

又咁天下歸心
實在惹華盛頓偽民主政權生厭

早排不是說歐豬太空署唔准歐豬太空人去中國太空站嗎?

歐美唔入來更好🤣

意大利好大機會

引用:
原帖由 Island-Man 於 2023-2-25 20:17 發表

咁又返轉頭?
無計架,因為國際太空站就來到適用期。爛個咯喔。

咁成個太空2024年之後得返一個太空站。中國咯。

獨市生意啊!

中國無抬高票價已經算好仁慈咯喔。

美國佬話, 乜你地唔見我地講乜都話 "全世界"既咩? 所以中國空間站冇美國太空人, 就唔可以叫做國際.

引用:
原帖由 Island-Man 於 2023-2-25 20:17 發表

我都記得係咁,但啱啱揾到當時嘅新聞,原來歐豬大空署個阿頭係咁講:現時預算上、政治上未開綠燈,未有意圖畀歐豬太空人去中國太空站。
一個月後,可能開了綠燈,產生了意圖。

引用:
原帖由 tam_n 於 2023-2-25 20:44 發表

我都記得係咁,但啱啱揾到當時嘅新聞,原來歐豬大空署個阿頭係咁講:現時預算上、政治上未開綠燈,未有意圖畀歐豬太空人去中國太空站。
一個月後,可能開了綠燈,產生了意圖。
口裏說不,身體最誠實🤣🤣🤣

前排歐盟先話唔會俾自己航天員去中國太空站喎,即係點?

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2023-2-25 20:48 發表

前排歐盟先話唔會俾自己航天員去中國太空站喎,即係點?
請睇睇#10。

引用:
原帖由 阿乜水 於 2023-2-25 20:28 發表

美國佬話, 乜你地唔見我地講乜都話 "全世界"既咩? 所以中國空間站冇美國太空人, 就唔可以叫做國際.
叫乜都好,中國太空站就係中國人既太空站,同埋中國太空站印像中從來無話要改叫國際太空站

為了神州太空站的安全,以及保護太空站核心技術,必須排除美國在外

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]