• 瀏覽: 1,508
  • 回覆: 12
2019年11月18日晚上,香港理工大學爆發衝突,黑暴分子攻擊警方四條防線,圖「營救」被包圍在理大內的暴徒,213人在油麻地被捕,其中6名被告人於審訊前認罪,另外2名被告則經審訊後被法庭裁定罪名成立,今日(25日)分別被判處監禁42至57個月.........

奸邪妖獸作惡多端,終要為自己惡行償還罪債。

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202302/25/AP63f99794e4b0b9d904ef7286.html

只有1/3 人罪成

有無搞錯,當日裏面可只213人,捉到嘅肯定係活躍分子,咁都可以無事?若無參與警察又何需捉人。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-2-25 14:08 發表

有無搞錯,當日裏面可只213人,捉到嘅肯定係活躍分子,咁都可以無事?若無參與警察又何需捉人。
請睇清楚:
「在213名被捕人中,已有68人被法庭裁定暴動罪成,其餘正等候審訊或裁決。」
68人罪成之外嘅百幾人唔係無事,係未審或者未裁決。

N年事件後⋯日日掛係口邊 ,狂生糾紛內亂好懷念果班人的真正背景和獲益可來 

當日係暴動現場打到飛起 都好難冇事 唔罪成

引用:
原帖由 kkchan905 於 2023-2-25 14:06 發表

只有1/3 人罪成
警察好寬容,好多都冇告佢暴動

點解唔好好地讀書呢?

上X咗腦,實要找數

人一黃腦便亡,三唔識七是手足,親生兄弟是仇人

引用:
原帖由 kkchan905 於 2023-2-25 14:06 發表

只有1/3 人罪成
在213名被捕人中,已有68人被法庭裁定暴動罪成,其餘正等候審訊或裁決

引用:
原帖由 tam_n 於 2023-2-25 14:13 發表

請睇清楚:
「在213名被捕人中,已有68人被法庭裁定暴動罪成,其餘正等候審訊或裁決。」
68人罪成之外嘅百幾人唔係無事,係未審或者未裁決。
標題又真會令人誤解

監倉就快滿坐

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2023-2-25 17:04 發表

監倉就快滿坐
送去澳洲,入籍囚犯國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]