• 瀏覽: 13,409
  • 回覆: 99
+3
英國近來陷能源危機,電費、煤氣費等多種生活支出大升有,不少移英港人都因此感到非常困擾。日前英國多家超級市場宣布限制顧客購買蔬果產品的數量,

好嘢!英國無得炒艾瘋,可以考慮炒雞蛋蕃茄! BNOers 終於有機會可以重操故業了!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/開罐/870735/移民-英國蔬果供應緊張超市推限購令-移英港人嘆-雞蛋都要配給

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-2-24 17:35 發表

英國近來陷能源危機,電費、煤氣費等多種生活支出大升有,不少移英港人都因此感到非常困擾。日前英國多家超級市場宣布限制顧客購買蔬果產品的數量,

唔知仲有冇黃人至愛嘅平價到期貨品食物呢

fake news, UK have unlimited support 

有豉油,冇所謂喇

慢慢就慣!千祈咪番香港

引用:

唔駛問啦,一定又係俄羅斯侵烏,引起既糧食問題。唔係就一定大陸人搶糧問題。
一定唔關英國政府事。😊

搞到咁大碌。

引用:
原帖由 zhangan 於 2023-2-24 17:40 發表

唔知仲有冇黃人至愛嘅平價到期貨品食物呢
有。咁受 BNOers 歡迎,遲下可能會推BNOers時段,賣剩尾既到期食品半價再半價。

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2023-2-24 17:40 發表

慢慢就慣!千祈咪番香港
我都想,可惜我睇死佢哋唔少會攤唔住靜靜雞返港食回頭草!

引用:

炒雞蛋好呀,bnoers可以將炒風重現老英😂

同台灣一樣鬧雞蛋荒

千瘡百孔嘅國家,連食蔬果都無自由,但黃人就最愛,係咪生壞腦?

BNOer要快反擊,狂貼好多平蛋既相先得
絕對唔可以俾留港L睇死既

引用:
原帖由 彩雲閒 於 2023-2-24 18:13 發表

千瘡百孔嘅國家,連食蔬果都無自由,但黃人就最愛,係咪生壞腦?
壞腦就一早已經係㗎啦。
Old news! Tell me something new!

引用:
原帖由 silverseven 於 2023-2-24 17:40 發表

fake news, UK have unlimited support 
x2

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]