• 瀏覽: 4,819
  • 回覆: 31
香港特別行政區政府發展局與英國內閣辦公室和財政部轄下的基礎設施和項目管理局(英國基礎設施和項目管理局)當地時間22日在倫敦簽署合作諒解備忘錄(備忘錄),加強香港和英國在推展基建項目的專業知識和經驗交流。

發展局常任秘書長(工務)劉俊傑與英國基礎設施和項目管理局行政總裁Nick Smallwood簽署備忘錄。
劉俊傑表示,香港和英國都認識到推展基建項目的複雜性,以及香港和英國在推行基建計劃時帶來的挑戰和機遇。諒解備忘錄促進雙方合作,透過推動數碼技術及採用創新的建造方法,改善項目推展的模式,以及加強項目領導人員的領導才能和項目推展能力,從而提升兩地建造業的生產力、成本管理和表現。
發展局項目策略及管控處處長鄺家陞、英國基礎設施和項目管理局職能、專業和標準總監Karina Singh亦有出席簽署儀式。

蠅國基礎設施的確又殘破又落後...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202302/22/AP63f62af3e4b0c3a3c4b9cd56.html

會唔會中國援俄又會充公香港在英國的資產, 好似車路士班主咁?

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-2-23 00:21 發表

會唔會中國援俄又會充公香港在英國的資產, 好似車路士班主咁?
蠅國佬好奸狡蠱惑, 牠們設陷阱呃錢是專家...

好心就同前朝少d瓜割喇

香港同英國基建同樣落後,有乜好合作?

唔係下話?
同呢D咁既東西簽合同?
佢反面仲快過翻頁, 點同佢玩呀?

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-2-23 00:21 發表

🙄咁手足係英國既資產都唔係咁安全。

小陰好似仲制裁緊香港?
合作?
信得過?

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2023-2-23 00:53 發表

小陰好似仲制裁緊香港?
合作?
信得過?
所以本人到現在都未理解到這些報導想騙哪個人.

算唔算外交事務,有冇問過阿爺先?

引用:
原帖由 加燦 於 2023-2-23 00:56 發表

算唔算外交事務,有冇問過阿爺先?
這個論點很危險, 認同閣下的說法即變相拖香港後腳, 本人只是覺得對象誠信問題多過做事手法的問題.

點解會同敵對陣營合作?
依啲算唔算通番賣國?

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-2-23 00:58 發表

這個論點很危險, 認同閣下的說法即變相拖香港後腳, 本人只是覺得對象誠信問題多過做事手法的問題.
所謂合作, 又咪係啲央角人想做香港人生意 
或者想香港輸出技術比佢哋, 佢哋連核電廠都要揾大陸整

引用:
原帖由 割C字 於 2023-2-23 00:39 發表

唔係下話?
同呢D咁既東西簽合同?
佢反面仲快過翻頁, 點同佢玩呀?
仲要去人哋度簽, 直頭仲以為自己係植民地

國安應該要查下佢

高官心底就係崇洋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]