• 瀏覽: 37,900
  • 回覆: 367
  • 追帖: 2
+4
聯合國安理會將應俄羅斯要求,在稍後時間討論北溪天然氣管道爆炸事件。中國常駐聯合國代表張軍表示,必須查明管道被破壞的原委和責任者,不能讓圖謀

聯合國真大膽,竟然敢查不溪恐襲,將會被主謀美共制裁

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/869870/聯合國安理會將討論北溪天然氣管道爆炸事件-中國支持調查

英美反對

美國會指使英國投反對票

其實又無乜理由連討論都反對嘅,聯合國討論完之後可能都係不了了之

冇錯,應該調查清楚。
歐洲同俄羅斯都係受害者,冇咩理由反對。
剩低如果有反對,咩人咁仆街,清醒嘅心知肚明。

好想知邊D國家反對調查,支持恐怖份子

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-2-22 11:57 發表

其實又無乜理由連討論都反對嘅,聯合國討論完之後可能都係不了了之
德國係苦主咪一樣不了了之,大家唔駛查都已經知道係邊個做啦。試問如果係俄羅斯做嘅,德國又點會唔大肆問責,反而係無晒聲氣咁呀。

美國會即時炸聯合國總部

結論.....force majeure,or act of god , or act of 海龍皇。🤐🤐🤐

美國好小器,中國要小心。

記得事發之後歐美齊聲指責係俄羅斯炸,而家俄羅斯都要求調查,歐美有咩理由會反對呢

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-2-22 12:12 發表

記得事發之後歐美齊聲指責係俄羅斯炸,而家俄羅斯都要求調查,歐美有咩理由會反對呢
茶餐廳已經拉閘唔做生意停止運作,何解還要打破店內裝修?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-2-22 12:12 發表

歐美齊聲指責係俄羅斯炸,相當求其,亦好短暫。睇下呢度啲黃人講咩就知道,後來已經收聲,冇指責俄羅斯。
如果真係指責俄羅斯,而家仍然會日日講,經常講,傳媒同呢度啲黃人亦會配合。
歐美反對調查,唔需要理由,講下歪理就得。

如果老美運用否決權,就證明此事非虛。

一查下去就穿煲🙈

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]