• 瀏覽: 5,133
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-22 11:23 發表

新來港人士都有?
yes

雖然無一萬但都袋住先, 當政府欠市民5000下年還

派左D錢,又會有幾多會用番落香港丫

引用:
原帖由 包拗頸大叔 於 2023-2-22 11:32 發表

雖然無一萬但都袋住先, 當政府欠市民5000下年還
計返年息五厘~

引用:
原帖由 LouAu 於 2023-2-22 11:27 發表

喜出望外
以前曾俊華都係用呢兩度板斧, 但俾人鬧無新意;點解波叔照辦煮碗, 卻無人鬧?仲好感恩?證明國安法, 真係有料到~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2023-2-22 11:17 發表

你知佢洗碗, 賺到幾多錢咩?你可能未交過稅, 唔知有免稅額!!
食緊綜緩,稅又無報,仲講咩免稅額?重點係騙綜緩,唔係免稅額

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2023-2-22 11:44 發表

食緊綜緩,稅又無報,仲講咩免稅額?重點係騙綜緩,唔係免稅額
綜援受助人係容許工作架;唔信?去問社署啦, 無知!!

引用:
原帖由 unsc 於 2023-2-22 10:45 發表

政府即將發表新一份財政預算案。據了解,會向合資格的18歲或以上永久性居民及新來港人士,分兩期發放總額5,000元電子消費券。

另外,會發放額外半個月綜援、高齡津貼、長者生活津貼或傷殘津貼。
綜援不勞而穫,憑乜野出多半個月糧?

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2023-2-22 11:50 發表

多出半個月係『生活津貼』;唔係“出糧”, 你當綜援受助人打政府工吖?唔好俾黑記用偽語文洗腦!!

要派就快手啲,就來餓死啦

派5千冇意見,有都好過冇嘅。最唔應該係綜援多半個月,呢班人已經夠多福利

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2023-2-22 11:50 發表

攞綜援者,得閒去shopping 飲茶遊埠,促進社會繁榮

引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2023-2-22 10:49 發表

希望支付寶可以一次過
陳茂波為利益輸送卸任後做李氏家族財政顧問嘅未來老細,5000蚊消費券分兩期,每期再拆開兩次派,將5000蚊消費券共分4次派,每次派1000蚊至1500蚊,冷市民所得嘅消費券煱住主要用於喺百佳同屈臣氏購物,想買金器一定唔夠

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2023-2-22 11:47 發表

綜援受助人係容許工作架;唔信?去問社署啦, 無知!!
可唔可以工作唔申報?

陳茂波為利益輸送卸任後做李氏家族財政顧問嘅未來老細,5000蚊消費券分兩期,每期再拆開兩次派,將5000蚊消費券共分4次派,每次派1000蚊至1500蚊,冷市民所得嘅消費券煱住主要用於喺百佳同屈臣氏購物,想買金器一定唔夠

陳茂波上年10000蚊消費券拆到分6次派,就係令市民焗住將消費券主要用於喺百佳、屈臣氏購物,利益輸送俾李嘉誠家族

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]