• 瀏覽: 5,707
  • 回覆: 17
+6
【Now新聞台】聯合醫院有大型手術燈墮下,一名麻醉助理被燈撞傷肩膊受傷。醫管局指,在場職員當時正進行檢查,該手術燈去年底完成保養,會循螺絲物料及維修程序等方向調查,當局已檢查29支同型號的手術燈,發現12支螺絲鬆脫,已停用有關手術室。 醫管局高級行政經理(工程)源柏樑:「螺絲斷裂牽涉幾件事,例如燈的設計,第二是螺絲物料,第三,維修程序是如何,專家會循這幾個方向看,暫時看到設計沒有大問題。同一型號、同一保養承辦商會跟進,當中有29支(手術燈),我們看過29支(手術燈)中有12支螺絲鬆脫。」醫管局總行政經理(醫療成效及科技管理)黎靖匡:「我們逐一進行了初步檢查,為了安全起見,有12間手術室會暫停使用,因為要做詳細檢查及有零件要更換。」#要聞

打到人仲厚顏冇恥話自己發現。。🤣🤣🤣🤣🤣
又冧石屎。

https://www.hk01.com/突發/874855/葵涌醫院冧石屎-據悉為兒童及青少年精神科病房診症室

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/醫管局發現有 ... 術室檢查-021128477.html

everthing happen must be a reason.
好彩佢識得口張手術床無人時先冧🙊

嘩,12支,好彩發覺得早

我覺得有可疑

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2023-2-20 16:32 發表

唔駛懷疑
香討會員會立刻斷定為曱甴所為
case closed
係,大甲甴咬斷縲絲引至。

引用:
原帖由 panthercww 於 2023-2-20 15:46 發表

【Now新聞台】聯合醫院有大型手術燈墮下,一名麻醉助理被燈撞傷肩膊受傷。醫管局指,在場職員當時正進行檢查,該手術燈去年底完成保養,會循螺絲物料及維修程序等方向調查,當局已檢查29支同型號的手術燈,發現12支螺絲鬆脫,已停用有關手術室。 醫管局高級行政經理(工程)源柏樑:「螺絲斷裂牽涉幾件事,例如燈的設計,第二是螺絲物料,第三,維修程序是如何,專家會循這幾個方向看,暫時看到設計沒有大問題。同一型號、 ...
佢冇講錯  
打到自己人咪醫管局發現  
打到其他人咪其他人發現

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-2-20 16:03 發表

嘩,12支,好彩發覺得早
出事咪處理囉 ha文化 一堆垃圾

甲由又開始搞嘢

不排除黑醫黑護又玩嘢

咁多支燈都有事?做檢查果條友好有可疑喎!

強烈要求醫衞局必需抽出負責檢查既人士!
有咁多燈有潛在危險,我唔信係唔關人事囉!
一定係人為!一定要有人問責!

警方應馬上立案拘偵。嚴重謀殺。

引用:
原帖由 panthercww 於 2023-2-20 16:54 發表

係,大甲甴咬斷縲絲引至。
我只會唸偷工減料,開公司名囉 !

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2023-2-20 16:21 發表

我覺得有可疑
仲使可疑?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]