• 瀏覽: 34,449
  • 回覆: 249
+6
據台媒報道,70年代巨星、著名歌手劉文正去年11月12日生日前後,因心肌梗塞在美國拉斯維加斯病逝,享年70歲,他的經理人夏玉順證實了這一消息。劉

我從山中來帶著蘭花草...
相信好E+年青人唔會識得佢

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/867502/劉文正去年美國病逝享年70歲-被譽為華語樂壇偶像始祖

原文:
邊位?他是誰?一代巨星?搞笑
後加感想:
只係發表咗簡單幾句,畀人又老豆又老母,又乜又物,有部份係所謂藍絲陣營,身為藍絲的我都引以為恥。
再講番,睇反啲片又有啲印象佢係邊個,但70年代後期以粵語、日語、英語為“潮流”,佢嗰類歌我根本唔想聽,青山、尤雅之流我都覺得老土(只代表個人喜好,唔代表佢哋唱得唔好)。

已經幾十年無見報, 後生個班都唔知佢乜水 😒

who?

70碎咪=譚伯果期........未聽過wor

三月裏的小雨,超級帥哥

台灣巨星劉文正好紅架。。。唔識就睇返YouTube 無線12週年台慶啦

乜水 ? 

引用:
原帖由 望見富有工人 於 2023-2-15 17:28 發表

台灣巨星劉文正好紅架。。。唔識就睇返YouTube 無線12週年台慶啦
你話係就係?青山我就識。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 15-2-2023 17:18 發表

據台媒報道,70年代巨星、著名歌手劉文正去年11月12日生日前後,因心肌梗塞在美國拉斯維加斯病逝,享年70歲,他的經理人夏玉順證實了這一消息。劉

只聽過蘭花草 .... RIP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-15 17:18 發表

yes

可惜 RIP

引用:
原帖由 望見富有工人 於 2023-2-15 17:28 發表

d小朋友唔識唔奇

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-2-15 17:31 發表

你話係就係?青山我就識。
咁你實識搖蘇蓉咯!

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-2-15 17:21 發表

邊位?他是誰?一代巨星?搞笑
你無知,和鄧麗娟齊名的巨星,搞笑人是你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]