• 瀏覽: 30,717
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
+3
【本報綜合報道】新加坡由前天起陸續放寬新冠防疫措施,包括鬆綁室內口罩令,民眾乘搭公共交通工具亦毋須再戴口罩。惟當地傳媒發現,大多數人乘搭地鐵或巴士時仍緊戴口罩,不戴口罩人士以年輕上班族居多.......

我預計自己即使撤銷口罩令,都仍會用口罩一段時日。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20230215-0215_00180_047/星洲撤口罩令-民眾堅持戴

命係自己的, 根本就疫災仲係度, 除口罩???
未係時候  

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-15 08:21 發表

命係自己的, 根本就疫災仲係度, 除口罩???
未係時候  
窮一生,,而且不能防止感染,輕症,值得?

引用:
原帖由 mhz 於 2023-2-15 08:24 發表

人係有自主能力, 你要跟羊群唔阻你
美國及日本都好多病毒, 你咪過去唔帶口罩努力吸吧

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-2-15 08:13 發表

【本報綜合報道】新加坡由前天起陸續放寬新冠防疫措施,包括鬆綁室內口罩令,民眾乘搭公共交通工具亦毋須再戴口罩。惟當地傳媒發現,大多數人乘搭地鐵或巴士時仍緊戴口罩,不戴口罩人士以年輕上班族居多.......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20230215-0215_00180_047/星洲撤口罩令-民眾堅持戴
其實亞洲地區好多地方如日本韓國台灣大陸新加坡等,民眾一向都有帶口罩防風沙花粉症流感等習慣

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-2-15 08:13 發表

新聞來源連結:
自己人生自己選

e生話你地班人日日戴罩,你知吾知我地少左幾多生意呀?

引用:
原帖由 mhz 於 2023-2-15 08:24 發表

人各有志。唔好累人就得啦。

仍會繼續帶口罩

口罩係有效,呢3年除左中左,感冒都無。

共存L累全家

引用:
原帖由 Essentials 於 2023-2-15 08:44 發表

e生話你地班人日日戴罩,你知吾知我地少左幾多生意呀?
幾年來,帶口罩,真是一次感冒都無

引用:
原帖由 discuss-5 於 2023-2-15 08:45 發表

人各有志。唔好累人就得啦。
唔帶口罩,公衆地方,好難唔累人

引用:
原帖由 ballking113 於 2023-2-15 08:53 發表

唔帶口罩,公衆地方,好難唔累人
自己無事就唔帶,有事要帶返。

好多人會繼續戴

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]