• 瀏覽: 18,379
  • 回覆: 91
+4
移民英國前除了要準備一切文件、計劃好在當地的生活之外,其實也要好好評估當地的治安問題。最近有移英港人在YouTube頻道上貼出了一段影片,指自己

其實香港同大灣區好食好住,治安又好,起碼唔會有童黨係馬路攔車咁誇張先啦!唔明啲人點解要移民,有自唔在,攞苦黎辛

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/開罐/865971/移英港人行車時被童黨強行攔截-踢車企圖開門-最後靠一招保平安

又放負,準備被班曱甴手足起底謾罵 

引用:
原帖由 北投公園 於 2023-2-13 09:04 發表

移民英國前除了要準備一切文件、計劃好在當地的生活之外,其實也要好好評估當地的治安問題。最近有移英港人在YouTube頻道上貼出了一段影片,指自己

鹽命長

引用:

查看咁多年以來,
移民外國=玩俄羅斯輪盤,
居30年以為平安
最後一舖清袋的事常態
為什麼會帶鎗在家看門口?
可以想像一下,治安!

吾好信呀BNOer係英國係上賓,連皇室都去跪奶呢d靚仔點敢搞尊貴BONer嫌命長

引用:

這是自由民主的攔截,曱甴應要容入當地嘅自由民主生活氣悉,enjoy其中

「移英港人行車時被童黨強行攔截?」  咁現眼報點好意思啊, 19黑暴時都有唔少正常人司機, 的士等被黑異截住扯落車私了, 過到去祖國竟然要被食翻轉頭.

01黑妓呢排成日出啲放負文,睇黎系為左幫手joke回流香港搵藉口。

引用:

喺大陸,自從推行電子支付之後,市民身上已經無現金,所以搶野打劫已經絕跡了!

下次俾條黑鬼一槍射瓜

呢的咪係現眼報, 天有眼, 自己做過嘅嘢, 完全自己食返, 當日曱甴客塞地鐵, 塞馬路, 唔比正常市民返工, 而家比人塞返轉頭, 除左抵死, 就係更抵死!! 

fake news, don't come back

BNOer鍾意去踢人喼表達不滿,睇黎只係真西人以踢車黎表達唔想你地駕車既意願

大灣區當最好,
買樓唔會爛尾,
治安分分鐘好過香港。

引用:

手足攔路截停 
冇乜問題㗎
係香港有經驗啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]