• 瀏覽: 10,489
  • 回覆: 65
中歐在航空領域保持合作交流,日前歐洲航天局官員宣布,因「預算有限」不再計劃向中國天宮空間站派遣太空人。《中國日報》社歐盟分社社長陳衛華就此

唔合就唔合作,反正都預左歐美政棍玩野,最無奈係d太空人啫

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/863497/歐空局禁止太空人登中國空間站-官媒-科學政治化-歐盟的恥辱

歐豬盟的自卑感作祟

根本就是眼紅中國已成為「超級航天強國」!!!

當年歐洲伽利略定位唔比中國玩
結果中國自己整左個北斗
伽利略到今日仲係問題多多

歐洲一個自家 國家太空站都無
仲走出尼7 。。。

運動員又話唔比參賽…連太空人都唔比上太空……自由L到你地漂白既時候!其實咁樣搬個龍門你地累嗎?

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2023-2-12 20:01 發表

當年歐洲伽利略定位唔比中國玩
結果中國自己整左個北斗
伽利略到今日仲係問題多多

歐洲一個自家 國家太空站都無
仲走出尼7 。。。
歐周唔7唔會搞到依家咁啦

正一歐豬西。

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2023-2-12 19:54 發表

中歐在航空領域保持合作交流,日前歐洲航天局官員宣布,因「預算有限」不再計劃向中國天宮空間站派遣太空人。《中國日報》社歐盟分社社長陳衛華就此

6NO
要世人如何理解中國當初建站?

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2023-2-12 20:00 發表

根本就是眼紅中國已成為「超級航天強國」!!!
中國咁講啫,其實偷著樂呢
幾驚班西人真係上去偷偷搞破壞

歐盟冇自己太空站真係恥辱

我哋都無邀請你哋

美國佬果個又舊又殘, 就黎要摺, 歐洲佬自已又冇能力送人上太空, 又唔比埋中國隊......咁佢地仲要 "太空人"黎做乜9???

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-12 20:15 發表

中國咁講啫,其實偷著樂呢
幾驚班西人真係上去偷偷搞破壞
無錯!阻住晒😂

歐洲人要移民中國先可以上空間站啫,問題唔大,最緊要項目有價值。

引用:
原帖由 tinnit 於 2023-2-12 19:57 發表

歐豬盟的自卑感作祟
其實呢樣野先真,我覺得無錢只係藉口,跟本唔想俾自己D太空員知道中國太空站呢家係幾咁先進,佢哋D太空人一自悲就好多野都會失敗,點似我地中國人訓練有素

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]