• 瀏覽: 27,265
  • 回覆: 225
  • 追帖: 1
+5
美國傳媒周三(8日)報道,七大工業國集團(G7)成員國正討論是否制裁懷疑向俄羅斯供應軍用零件及技術的中國、伊朗和北韓企業

豬7都幾野蠻,只可西方圍攻俄佬,不准任何國家支援俄佬  

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230209/bkn-20230209102415437-0209_00992_001.html

敵人的朋友就是敵人,這個看法無可能改變,如果真的為此而受制裁,只有一個方法應對,就係反制

G7出手搞個天下圍俄。到時歐洲每一個大城都有核暴,老美又可以好似二戰咁,出嚟做英雄。

完美展示了雙重標準, 你幫人地就得, 人地對佢對家就唔得

雞7又制裁?
一個字: 挑 !

引用:
原帖由 T2. 於 2023-2-9 18:31 發表

美國傳媒周三(8日)報道,七大工業國集團(G7)成員國正討論是否制裁懷疑向俄羅斯供應軍用零件及技術的中國、伊朗和北韓企業

豬7都幾野蠻,只可西方 ...
俄羅斯同烏克蘭打仗,引起歐洲各國麻煩,
所以總之黐埋俄佬度,老美都會玩謝佢。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-2-9 18:51 發表

俄羅斯同烏克蘭打仗,引起歐洲各國麻煩,
所以總之黐埋俄佬度,老美都會玩謝佢。
咁咪各為其利,互片囉  

引用:
原帖由 T2. 於 2023-2-9 18:53 發表

咁咪各為其利,互片囉  
歐洲自己鬼打鬼,本來大陸可以兩邊都唔幫,
對哂兩邊禁運,同時亦唔准兩邊嘅嘢入口,

咁就搞掂哂……

但而家…..大陸唔可以唔賣俄羅斯石油/天然氣…..

所以好麻煩。

成日制裁,不如脫鈎喇!
將世界一分為二,一邊係尾狗集團,一邊係中俄集團,各有各做。

朝鮮、伊朗唔係一路都制裁緊咩?

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-2-9 19:10 發表

成日制裁,不如脫鈎喇!
將世界一分為二,一邊係尾狗集團,一邊係中俄集團,各有各做。
咁以後都冇制裁二字

隨便啦。

引用:
原帖由 T2. 於 2023-2-9 18:31 發表

豬7都幾野蠻,只可西方 ...
又要老屈了,西人真不知所謂

G7買俄油俄氣,又駛唔駛制裁自己

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]