• 瀏覽: 28,865
  • 回覆: 225
+8
澳洲國防部長馬爾斯(Richard Marles)2月9日表示,政府將檢查國防部辦公室內使用的監控設備,中國製造的閉路電視可能存在安全風險,已下令拆除。

我就哈唔信安裝前冇做國安檢查,跟本冇証據,拆只為做show

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/865494/澳洲下令拆除政府大樓中國製造閉路電視

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-9 16:30 發表

澳洲國防部長馬爾斯(Richard Marles)2月9日表示,政府將檢查國防部辦公室內使用的監控設備,中國製造的閉路電視可能存在安全風險,已下令拆除。

監蠆國只係隻跟尾X

應該下令全國唔俾用中國野

引用:
原帖由 怒風 於 2023-2-9 16:31 發表

應該下令全國唔俾用中國野
唔同中國做生意同交流一個中國人都唔準入澳洲

大把外國牌子外國製造可選擇,使鬼用大陸嘢家賊難防咩

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-9 16:30 發表

無問題, 錢都賺了

說好的改善中澳關係??

中國人留學生 = 間諜海

如果連閉路電視都有安全風險
證明中國科技發展技術係世一

一早話澳洲永遠都係美國既小弟,中國好醒吓唔好俾錢澳洲賺啦。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2023-2-9 16:38 發表

咁之前做乜又用?唔通錢多

咪拆囉, 都收晒錢, D貨你想掉到鹹水海都無人理

澳洲納稅人俾左錢找數了,隨便拆啦。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2023-2-9 16:38 發表

可惜大部份都係用大陸零件或生產

所以唔應該同澳洲豬傾經濟復常

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]