• 瀏覽: 48,429
  • 回覆: 221
+3
日本岐阜縣一名17歲高中生在迴轉壽司店「壽司郎」做出噁心行為,導致壽司郎股價大跌、安全衛生遭大眾質疑等諸多爭議。有高中生的鄰居近日向媒體爆

日本又話自由民主,怎解佢所謂的一時貪玩,郤要退學及了,預備賠身家

但反觀所謂專制香港

好似吳傲雪那些,公開向全港做假,講大話,煽港黑暴,惡意中傷污衊警方

不單唔洗退學,唔洗被控告,仲可以以一級榮譽畢業!

怎解咁嘅?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/865302/壽司郎頑童-傳已退學-悲慘現況曝光-鄰居-原本是乖乖學生

這篇六大原因更爆

【圖輯】日本壽司郎事件直逼「恐襲級」!點圖放大了解背後6大成因👇👇👇

https://www.hk01.com/article/864 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-9 13:55 發表

日本岐阜縣一名17歲高中生在迴轉壽司店「壽司郎」做出噁心行為,導致壽司郎股價大跌、安全衛生遭大眾質疑等諸多爭議。有高中生的鄰居近日向媒體爆

...
仲需要講日本X街

已被排除係一時貪玩🤣🤣🤣

其實日本的處理正常,有殺鷄儆猴之功

攪事的係要付出代價,那些搞事的才會知道自己錯,學會改過,

但反觀

香港

曱甴害到香港咁,仲要包容,等曱甴們,不單不知錯,仲攪到佢哋誤為下次再犯的消費都不會高,

變相鼓勵佢哋添

香港的黃官縱容害死香港!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-9 14:12 發表

但反觀

香港

曱甴害到香港咁,仲要包容,等曱甴們,不單不知錯,仲攪到佢哋誤為下次再犯的消費都不會高,

變相鼓勵佢哋添

香港d曱甴仲要歌頌佢哋…

呢條日本曱甴,害死嗰間壽司店。一定要民事追索佢!

引用:
原帖由 Island-Man 於 2023-2-9 14:10 發表

已被排除係一時貪玩🤣🤣🤣
無得一時貪玩?
日本法治最黑暗的一天!

日笨仔特產

應該用返古代文化    要切腹謝罪

有一說一
日本咁樣處理先係正確
香港呢啲不可取
但日本係得罪財團呀
試下香港呢班得罪嘅係財團
連見報嘅機會都無就被消失喇

所以我成日提嘅毛教主只敢呃啲綜援小黃人
寧願集腋成裘,拖拖拉拉,啲錢一時時咁跌落個碗度,都唔敢惹有錢人
一來佢啲大話,正常人一聽都屌一聲,更何況擁有更多資訊嘅有錢人?只有弱智小黃人會被呃
二來佢真係唔夠膽搞有錢人

呢個社會仇視年輕人、唔接納年輕人、年輕就是罪
恐怖 

毒果攪到霸王冇幾10億市值都係賠100萬

引用:
原帖由 s336990 於 2023-2-9 14:31 發表

有一說一
日本咁樣處理先係正確
香港呢啲不可取
但日本係得罪財團呀
試下香港呢班得罪嘅係財團
連見報嘅機會都無就被消失喇

所以我成日提嘅毛教主只敢呃啲綜援小黃人
寧願集腋成裘,拖拖拉拉,啲錢一時時咁跌落個碗度,都唔敢惹有錢人
一來佢啲大話,正常人一聽都屌一聲,更何況擁有更多資訊嘅有錢人?只有弱智小黃人會被呃
二來佢真係唔夠膽搞有錢人
毒果攪到霸王冇幾10億市值, 都係賠100萬wor

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-9 14:12 發表

但反觀

香港

變相鼓勵佢哋添

因為曱甴搞嘅唔係資本
試下佢地條賤命去挑機資本
根本睇唔到第二日太陽

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]