• 瀏覽: 48,364
  • 回覆: 221
+3
日本的地下黑幫太勁,呢條靚仔咁樣害財團蒸發了咁多錢

相信,佢全家都會被照顧,

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-9 13:55 發表

日本岐阜縣一名17歲高中生在迴轉壽司店「壽司郎」做出噁心行為,導致壽司郎股價大跌、安全衛生遭大眾質疑等諸多爭議。有高中生的鄰居近日向媒體爆

...
在日本有醜聞係一件麻煩事

就算守相都要落台

以前唔會週街電話同閉路,宜家敢玩送自己上路啦。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-9 14:12 發表

其實日本的處理正常,有殺鷄儆猴之功

攪事的係要付出代價,那些搞事的才會知道自己錯,學會改過,

但反觀

香港

曱甴害到香港咁,仲要包容,等曱甴們,不單不知錯,仲攪到佢哋誤為下次再犯的消費都不會高,

變相鼓勵佢哋添

香港的黃官縱容害死香港!
好似有個女首長仲想話大和解!

優秀嘅學生!

狗棺話一時貪玩暴動都得,呢單算得咩嘢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-9 13:55 發表

日本岐阜縣一名17歲高中生在迴轉壽司店「壽司郎」做出噁心行為,導致壽司郎股價大跌、安全衛生遭大眾質疑等諸多爭議。有高中生的鄰居近日向媒體爆

...
次次都係  出事+ 細路 = 乖學生... 
我D小朋友都唔係乖.但最少佢唔會做果位乖學生做既野囉...完全係無衛生常識過喎。。。

日本好怪,呢啲死口唔放,但殺人犯又無咁大反應

引用:
原帖由 nicekate 於 2023-2-9 15:08 發表

好似有個女首長仲想話大和解!
所以佢而家咪無葉囉,前任都人大副主席,佢?
曱甴咁,唔拉佢都執到啦!

引用:
原帖由 kid_a 於 2023-2-9 15:14 發表

次次都係  出事+ 細路 = 乖學生... 
我D小朋友都唔係乖.但最少佢唔會做果位乖學生做既野囉...完全係無衛生常識過喎。。。
其實,佢做出咁行為受報應,對社會都係好事,好似香港
做好人當你應份,返被做懷事的笑岸9,既然做好事無償,但做懷事的被包容,呢d社會風氣先要改革!

做乜都補償唔返壽司郎嘅損失

日倭民族性強 個人品德高崇 輸波都會同大家清垃圾
呢單野一定係新x國人做

支持業者追究

壽司郎俾呢條死𡃁仔害死咁濟,點會原諒佢。

自食其果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]