• 瀏覽: 20,477
  • 回覆: 113
黃C:唔係祖國出醜嘅新聞冇討論價值!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-9 09:49 發表

感覺是班日本本土曱甴,想玩殘旅遊業,又唔想外國人到日本的手法

可能不滿韓國同美國,因為上年呢兩組人入日本的人數係世界最多!
好似啲短視既港人咁講,旅客黎自己又無得益,為乜要俾佢地搞到搭車咁迫喎 

玩得抖音都知咩智力啦 

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2023-2-9 10:08 發表

黃C:唔係祖國出醜嘅新聞冇討論價值!
唔怪之得唔見有文宣係社交媒體係咁洗版式post呢啲相啦!

引用:
原帖由 skydancer 於 2023-2-9 09:47 發表

香港某d腦殘白痴又會有樣學樣,以為咁先叫做「潮」
香港人一早做緊啦,隨時係日本人學香港人,甚至呢班可能就係香港人。

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2023-2-9 10:15 發表

唔怪之得唔見有文宣係社交媒體係咁洗版式post呢啲相啦!
一到6號正式通關日班黃C已經急不及待將準備好晒嘅珍藏陳年舊圖、p圖同假相喺各大社交媒體瘋狂洗版

果然夠變態

去日本食壽司你魚左廚房佬打左D飛機落去。

有冇d熟日本文化既人,似乎係個趨勢,香港都唔可以接受,何況係日本...

廚房一樣惡攪,記得之前有條友將成舊魚生掉落垃圾桶又攞番出黎都係咁.

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-2-9 09:40 發表

日本近日出現一股拍片惡搞風潮,繼連鎖迴轉壽司店、人氣烏冬店、咖哩店遭人惡搞食材、調味料、餐具後,鐵路公司、牛丼連鎖店吉野家也受害。

日本電視台(Nippon TV)報道,日本社交網又出現「迷惑行為」(日文迷惑意為使人困惑、為難等)短片,可見一名男子在愛媛縣大洲市一處JR車站附近建築物上,把建築地盤用的黃黑相間膠桿

...
[本港新聞評論]?

酸甜紫薑恆氣活血驅風壯陽補身刺激腦波精神爽利活力充足........
多吃跑馬拉冇難度!!!🤣🤣🤣

架仔就無人reply
黃狗真係雙標到暈

引用:

日本近日出現一股拍片惡搞風潮,繼連鎖迴轉壽司店、人氣烏冬店、咖哩店遭人惡搞食材、調味料、餐具後,鐵路公司、牛丼連鎖店吉野家也受害。

日本電視台(Nippon TV)報道,日本社交網又出現「迷惑行為」(日文迷惑意為使人困惑、為難等)短片,可見一名男子在愛媛縣大洲市一處JR車站附近建築物上,把建築地盤用的黃黑相間膠桿

...
結果就係乜都收埋晒...無得免費食. 要食比錢另叫.

引用:

...
鄉下開始有班類似香港曱甴咁嚮度搗亂…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]