• 瀏覽: 37,291
  • 回覆: 199
  • 追帖: 1
+2
美媒2月8日報道,英國國會一個委員會8日發表一份報告,指責滙豐銀行限制移英港人領取存款。彭博社引述這份長達23頁的報告稱,滙豐幫中國政府在經濟

英國搾乾唔到BNOers錢,連國會巳完都急了

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/864967/美媒-英國會批評限制移英港人領存款-滙豐-尊重人權且須守法

想拿走mpf,最佳方法cut hkid

英國最重視BNOer銀行戶口存款🤣

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-8 13:53 發表

美媒2月8日報道,英國國會一個委員會8日發表一份報告,指責滙豐銀行限制移英港人領取存款。彭博社引述這份長達23頁的報告稱,滙豐幫中國政府在經濟

佢係咪講緊弱智峰單野?? 限制逃犯轉走黑金唔係再正常不過嗎

英國想吞埋BNOers 的強積金, 其實無所謂, 匯豐可以比返BNOers 的強積金, 但係匯豐唔好再做香港的發鈔銀行, 一間英資銀行點解仲可以係中國地方做發鈔銀行呢?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-2-8 13:59 發表

英國最重視BNOer銀行戶口存款🤣
每滴都要搾乾

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-8 14:01 發表

佢係咪講緊弱智峰單野?? 限制逃犯轉走黑金唔係再正常不過嗎
mpf呀 外交部一早講咗BNO不被承認文件 想攞mpf戶口d錢  用英國戶照申請永久離港咪得

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2023-2-8 14:04 發表

英國想吞埋BNOers 的強積金, 其實無所謂, 匯豐可以比返BNOers 的強積金, 但係匯豐唔好再做香港的發鈔銀行, 一間英資銀行點解仲可以係中國地方做發鈔銀行呢?
HSBC為BNOers好,如5年後BNOers做不成陰國人,起馬都仲剩低mpf冇被陰國侵吞,叫做有d救命草

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-2-8 14:07 發表

mpf呀 外交部一早講咗BNO不被承認文件 想攞mpf戶口d錢  用英國戶照申請永久離港咪得
咁最快要等多5+1-2年先得 唔係好耐啫, 應該唔係等住果筆錢維生吧

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-8 13:55 發表

想拿走mpf,最佳方法cut hkid
https://www.immd.gov.hk/hkt/forms/forms/id877a.html
退出中國國籍申請手續說明書
本說明書提供資料關於申請退出中國國籍的資格、辦理申請手續及退籍後在香港居留權的影響。

老尾議員onL99
移民一定係存滙豐
點解唔叫BOC唔放水

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-8 14:09 發表

咁最快要等多5+1-2年先得 唔係好耐啫, 應該唔係等住果筆錢維生吧
英國唔歡迎窮鬼成為公民攞福利 mpf戶口得HK$501.5   5+1-2唔批, BNO難民送盧旺達

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2023-2-8 14:04 發表

唔止一間英資銀行做發鈔銀行

睇來bnol好唔掂囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]