• 瀏覽: 37,296
  • 回覆: 199
  • 追帖: 1
+2
死仆街英國佬啲𠸎喳招永遠有美麗嘅謊言去掩飾

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-2-8 14:07 發表

mpf呀 外交部一早講咗BNO不被承認文件 想攞mpf戶口d錢  用英國戶照申請永久離港咪得
無錯。
英國國會如想榨乾香港移民的錢, 發個本土護照比他們, 跟住叫佢地取消個身份證, 乜錢都可以比得番。

未夠65就想攞,梗係唔得啦,仲持有香港身份證,以前都唔少人話永久離港攞哂強積金,又死返香港住,呃政府.

BN0啊真係啊,香港D錢臭㗎,堅決咪用嘛

引用:
原帖由 szui68 於 2023-2-8 15:00 發表

英國比香港人立刻入籍,佢地就可以盡快攞返啲MPF啦
英國都未比永久國籍港人..要拿錢咪即時俾真BC班BNO..等佢地取消中國國籍順手拎回MPF...

重點出來了、存款戶口!

陰國佬窮L到要打BNOer強積金主意

引用:
原帖由 天地有正正 於 2023-2-8 14:29 發表

正經d 係內地開既戶口 自己無都提提親友 凍結左要親自去當地分行解封 疫情有批人不治 親屬未必知有內地銀行存款 又唔知分行 如無人解封會點 心照
你喺英美法德銀行開咗戶口之後死9咗!家屬唔知情,以上國家嘅銀行會將錢送返俾家屬?定正接燒俾你?

強積金喎

唔係存款喎

2 回事喎

HSBC 好應該過返黎香港啦
仲乜留係英國

英國當然緊張移英港人嘅錢,唔攞晒去英國,點一次過呃晒佢地班儍人後,才踢佢返香港。

英國自由民主黨議員、國會香港小組主席甘文康(Alistair Carmichael)稱,事件不僅關乎法律,更是個人基本權利問題,關乎使用自己財產的個人基本權利。

佢講錯咗啲乜?MPF唔係自己錢咩?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-2-8 14:15 發表

英國唔歡迎窮鬼成為公民攞福利 mpf戶口得HK$501.5   5+1-2唔批, BNO難民送盧旺達
英國佬 : 下賤的BNOer榨乾後送回爐再造....乾手淨腳

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2023-2-8 14:04 發表

英國想吞埋BNOers 的強積金, 其實無所謂, 匯豐可以比返BNOers 的強積金, 但係匯豐唔好再做香港的發鈔銀行, 一間英資銀行點解仲可以係中國地方做發鈔銀行呢?
同意。另外,請統一 紙幣,五花百門。一個金額,十幾個款。

英蛆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]