• 瀏覽: 37,373
  • 回覆: 199
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 人之初大大 於 8-2-2023 13:53 發表

美媒2月8日報道,英國國會一個委員會8日發表一份報告,指責滙豐銀行限制移英港人領取存款。彭博社引述這份長達23頁的報告稱,滙豐幫中國政府在經濟

英國即刻批公文身份就解決

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-2-8 14:07 發表

mpf呀 外交部一早講咗BNO不被承認文件 想攞mpf戶口d錢  用英國戶照申請永久離港咪得
咁都唔知,呢個真係濕 9 委員會

引用:
原帖由 天地有正正 於 2023-2-8 14:15 發表

大家有無check下自己內地銀行帳戶有無被凍結
香港上海匯豐銀行, 又香港又上海, 算唔算內地銀行

美國又搵個理由出來罰返匯豐幾百億美元和解費

搶完車路士再搶曼城再搶港人,不如試試搶搶蘇聯核武

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2023-2-8 14:19 發表

英國即刻批公文身份就解決
根本就係, Passport 賣一萬一個, 得咗

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2023-2-8 14:21 發表

美國又搵個理由出來罰返匯豐幾百億美元和解費
匯豐北美仲有冇業務 好似甩咗手

引用:
原帖由 dulinomo 於 2023-2-8 14:18 發表

睇來bnol好唔掂囉
點會呀 聽飛天個best friend  kfc eddie 講 BNO難民係英國撈得風生水起

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2023-2-8 14:04 發表

英國想吞埋BNOers 的強積金, 其實無所謂, 匯豐可以比返BNOers 的強積金, 但係匯豐唔好再做香港的發鈔銀行, 一間英資銀行點解仲可以係中國地方做發鈔銀行呢?
孟女士事件之後, 我絕對贊成踢匯燶出香港.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-2-8 14:24 發表

匯豐北美仲有冇業務 好似甩咗手
美國長臂管理全球, 罰英國匯豐, 三哥都唔敢出聲嘈大佬喇

香港嘅滙豐銀行就要守香港嘅法律

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-8 13:53 發表

美媒2月8日報道,英國國會一個委員會8日發表一份報告,指責滙豐銀行限制移英港人領取存款。彭博社引述這份長達23頁的報告稱,滙豐幫中國政府在經濟

美媒真好笑,老美限制俄羅斯提取資產,限制別人開戶及使用某些金融系統就得,人哋就做乜都唔得,出自美國之口,總覺得特別可笑,可恥……

又唔見英國鬼吊美國食左阿富汗d錢

振興英國經濟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]