• 瀏覽: 24,185
  • 回覆: 281
+4
引用:
原帖由 amx_011 於 2023-2-8 12:52 PM 發表

美國總統拜登到國會發表國情咨文,談到中美關係。拜登表示,已經向中國國家主席習近平重申,美國尋求與中國競爭,而不是衝突。 拜登在發言中,間接提到近日中國氣球飛到美國領空的事件。拜登表示,美國致力與中國合作,並可促進美國的利益和造福世界,而美國在上星期的行動就顯示,若果中國威脅到美國的主權,美國將會採取...

美麗國最叻講完就算

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2023-2-8 21:58 發表

2023年蔣當政咩?
現在中國政府要收返,戰敗國日本仔可以點!🤭
1945 年蔣介石係唔係代表中國嘅領導人?
就算毛澤東後來執政亦改變吾到蔣介石答應嘅事,
例如免除日本戰爭賠償 
蔣介石開先例,毛澤東再吾願意都要跟

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-2-8 13:39 發表

睇番當年歷史文件
美國並無否認台灣係中國領土
但係反對武統
只可以和平統一
呢個喺1979年已經講得好清楚
而且1979 年之前已經供應武器俾台灣啦
你而家先嚟投訴??
美國咩人憑咩決定我們中國人 領土治權?  我可以決定你地日本人東京治權先?  你冇事下  自己財產由別人決定?你地日本人都幾冇人類專嚴!  奴隸冇自主權?

尾國賤到出面地步,全世界有眼睇,係甲甴睇唔到。

呆燈食L咗藥未?

即係放棄單邊主義,神台跌落地下。以前高高在上,自己話晒事,其他人爭乜銀。但從今以後沒戲唱了。。。🤭

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-2-8 15:42 發表

都叫你離開井底架啦
1784年英美兩國簽訂和約停戰並建交,英國亦恢復與美國貿易,
不過互相制裁仍繼續,但係針對歸針對,大家生意繼續做,表面上亦無軍事衝突,
明白未
冇錯呀,就係制裁同埋支持美國內戰呀嘛

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-2-8 13:32 發表

美國立場說話都好清晣
並無一時一樣
只係你get 錯咗
你幾時做咗白宮發言人無話俾大家知

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-2-8 09:39 PM 發表

華爾日報代美國政府呀?
美國係自由社會呀
傳媒中意鳩嗡,政府吾會管亦管吾到架,
你知吾知咩係新聞自由??

同埋美國需要華為五G技術??
首先美國認為五G 無乜用,其次華為五G技術亦無乜用,
真正關鍵專利在高通手上,
同埋華為永遠都威脅吾到美國,因為佢都無晶片,
華為有無做過任何全球通行嘅五G 產品?
一件都無呀,
因為華為無晶片
你錯啦,我朋友係美國住40年,佢話我聽,美國政府好多時都封鎖新聞,只報導d對美國有利益,對中國負面嘅訊息出黎。
如果唔係收到更多外國新聞同資訊,跟本懵然不知。

引用:
原帖由 pato 於 2023-2-8 10:45 PM 發表

你都真係蠢,唔係扮

5G技術無用都講得出口

第一,一個全面即5G技術唔係單一公司擁有,一套完整既5G係由華為,加中興加諾基亞加Motolola加三星再加.....好多間公司先係一套完整5G制式。是旦少左一間公司既專利,你用緊既都唔係5G。而華為加中興夾埋擁有既5G技術專利係接近60%。整個故事係,當2016-17年,國際通訊協會要制定5G頻譜技術既制式,美國先忽然間發現原來5G技術專利上,中 ...
我又學到野,當中某一d事我係知,但聽完你講成件事就十分合理了。👍

笑L死

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-2-8 09:39 PM 發表

華爾日報代美國政府呀?
美國係自由社會呀
傳媒中意鳩嗡,政府吾會管亦管吾到架,
你知吾知咩係新聞自由??

同埋美國需要華為五G技術??
首先美國認為五G 無乜用,其次華為五G技術亦無乜用,
真正關鍵專利在高通手上,
同埋華為永遠都威脅吾到美國,因為佢都無晶片,
華為有無做過任何全球通行嘅五G 產品?
一件都無呀,
因為華為無晶片
馬斯克再爆美國政府黑幕 一直干預社媒輿論 CIA暗發令刪帳戶
https://businessfocus.io/article ... ium=Web-CopyContent

正正就係我fd講嘅情況。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]