• 瀏覽: 6,864
  • 回覆: 37
+2
我班係日本做生意嘅老友都話日本人好想中國旅客去日本玩  

因為中國人好肯洗錢

日本政府早晚要跪就一定啦

鬼叫無中國遊客搞到日元跌到日本滅國咁  

根據日本媒體消息,日本最快將在本月之內放寬對中國旅客的入境限制措施。

日本富士新聞網(FNN)星期三(2月8日)報道,日本政府計劃取消對所有入境自中國的旅客實施的新型冠狀病毒感染(COVID-19,前稱新型冠狀病毒肺炎)防疫檢測措施。
不過,入境日本的旅客仍須在出發前提供檢測陰性證明。
原文網址: 日媒:日本擬2月放寬對中國旅客入境限制措施 | 香港01 https://www.hk01.com/article/864909?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/864909/日媒-日本擬2月放寬對中國旅客入境限制措施

中國人忘記左日本侵華? 仲去送錢俾日本?

日本仲好多病毒係度,我朋友一月尾去日本,染咗疫返來,病到而家仲有後遺症,
日本都唔知有乜品種未公布

放寬,港人都要小心日本,小心去送死呀!

日寇始終都要,向錢低頭。

也是發覺誤受當地專家和文官影響 

引用:
原帖由 BababaBanana 於 2023-2-8 12:35 發表

黃畜曱甴忘記左英國鴉片戰爭?仲着草去蠅國?

日本又向中共跪低

中國應該要加強限制,阻止中國人去日本消費。

引用:
原帖由 BababaBanana 於 2023-2-8 12:35 發表

中國人去巡視未來的殖民地爾 。

預咗㗎仔跪低,依家睇阿爺會點玩番轉頭

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-2-8 12:42 發表

也是發覺誤受當地專家和文官影響 
乜唔係皮蛋哥發功咩

引用:

我比錢請個外傭服侍我,我唔會覺得係送錢比個外傭洗羅!過去比個少少錢又鞠哂躬,去到皇帝咁幾爽!另個邊紅燈區都好精彩,出完唔會覺得有野蝕左羅

日本同志們辛苦啦 為人民幣服務

Eddie係英國太遠了,唔可能好似係香港一年去四次日本,想去就去,take個小break星期五放工去星期日晚機返又得😂🤣😂🤣🤷‍♂️

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]