• 瀏覽: 27,922
  • 回覆: 10
+2
美國國防部發言人賴德(Patrick Ryder)表示,華府2月4日在南卡羅來納州海岸擊落中國氣球後,即時安排國防長奧斯汀(Lloy...

又要傾又想訪中又盛   
美國真係楊毀咁...把口話硬, 但碌J唔爭氣

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2403921/即時-國際-氣球風波-美國防部-魏鳳和拒與奧斯汀通話

引用:
原帖由 icantstop 於 2023-2-8 12:25 發表

為咗個氣球攪到咁慶!?
係吊都廢事 
吊條黑柴冇用.....

引用:
原帖由 jksoswow 於 2023-2-8 12:35 發表

個波飛去美國度唔係應該中國打電話俾美國道歉咩?點解既?
見c-hing咁問, 我都feel到尷尬 

引用:
原帖由 bench7 於 2023-2-8 12:49 發表

其實呢啲嘢兩邊都只不過係做騷擺吓姿態啫。
做show??? 
所以大陸咪唔配合美國做show lor

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2023-2-8 12:51 發表

中國都冇講,佢唔出嚟講咪唔駛七囉
美國不樓面皮厚 
布林肯果單大陸都冇正式公布咪又係美國吹.....重7 la

引用:
原帖由 Loveforever180 於 2023-2-8 12:44 發表

先前布林肯冇人理佢,而家奧斯汀又冇人睬,笑死。
美國開始急  
好多個煲就爆  

引用:
原帖由 jksoswow 於 2023-2-8 13:07 發表

係幾威既~出4架戰機3枝導彈射波波
唔係個波壞左, 降落去2-3萬公呎.....係5萬公呎高, F22打鬼到

引用:
原帖由 jksoswow 於 2023-2-8 13:12 發表

仲有人撐老尾先好笑美國好勁架,用導彈射波波
用返呆灣條將軍logic  
1粒響尾蛇射程2萬公里.....射3粒咪6萬公里lor

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2023-2-8 13:14 發表

爆。。。中國固然肉痛,不過最大損失係美國班退休養老攞救濟嘅美國公民噃?
佢地先係美債最大持份者,不如咁啦, [QE5]!!長債長還不過阿爺走先
大陸肉痛????
咁美國爆.......美國d資金+技術+人才你估會去邊????

引用:
原帖由 馬路肥弟弟 於 2023-2-8 13:52 發表

又話除消左😎
果個係布林肯 
改左口廷期, 家下想安排去

引用:
原帖由 6674 於 2023-2-8 13:06 發表

早前向傳媒透露,布林肯取消 cancelled 中國行程,最近改口為延遲 postponed 。
外交政策好亂呀。「歡迎隨時到訪!」(但唔好諗住有 茶煙飯炮 招呼)
美國冇咩時間 
3月大陸開會唔去得........4月條議長又話去呆灣一去今年就唔使只意去 
出年又大選年行唔開

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]