• 瀏覽: 43,677
  • 回覆: 135
  • 追帖: 3
+2
引用:
原帖由 auceo 於 2023-2-8 09:33 發表

唔會犯法的
全部用他的資料
佢同意先用
你根本一知半解
小小野就用國安
你唔怕笑死人嗎
就係要搞下笑,
搞搞下又笑,唔好嗎?

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2023-2-8 09:34 發表

信用卡最大優勢 . 係客人可以先使未來錢 .

你唔係唔能知呀 ..
呢個可以講係優點,也可以講係缺陷。

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2023-2-8 09:36 發表

呢個可以講係優點,也可以講係缺陷。
在銀行 / 商戶是優點 .

有節制能力既客戶 . 係優點 .

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2023-2-8 09:27 發表

信用卡遲早會被電子支付取代,
即時到帳,唔洗慢慢追收,又無假卡問題。
也有不少人用實信用卡
等同過關用人幚佢健康申報碼
你還懂嗎?

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2023-2-8 09:35 發表

就係要搞下笑,
搞搞下又笑,唔好嗎?
唔理解事情的人當你講真呢

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-2-8 08:05 發表

好老實,真係咁反大陸既果班人就唔會過關返大陸啦

不過我一直都諗唔明,點解大陸好多野都對外國唔友好,
例如去到中國境內好似呢D步驟一定要裝微信,比錢要用微信支付寶,連可以用VISA既地方都少之有少
微信錢包比錢又有身份認證限制,我係大陸境內就用到微信錢包,但境外連香港都用唔到
真係諗唔明
不是己經可以同一帳號中港用到微信比錢?
香港微信要用身份證實名制登記
才用WeChat Pay
跨境滙款

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2023-2-8 09:27 發表

但係仲有鬼佬會黎中國玩,所以先話唔太友好~~

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2023-2-8 08:27 發表

不是取代
電子支付始終綁中資信用卡戶口羅錢付款
只是綁不到外資信用卡

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-2-8 09:05 發表

好老實,真係咁反大陸既果班人就唔會過關返大陸啦

不過我一直都諗唔明,點解大陸好多野都對外國唔友好,
例如去到中國境內好似呢D步驟一定要裝微信,比錢要用微信支付寶,連可以用VISA既地方都少之有少
微信錢包比錢又有身份認證限制,我係大陸境內就用到微信錢包,但境外連香港都用唔到
真係諗唔明
你自己調轉黎諗姐, 去得大陸既人人都肯定裝個微信. 即係話政府想你或內地市民填表, 有物野仲方便得過係一個全人民都有既渠道搞店?唔通叫人上大陸個官網咁outdate 咁低效率呀? 比錢又係, 你覺得中國人民用微信支付寶定VISA 多? 冇咁既需求D鋪頭就自然唔裝. 自家銀聯都OUT OUT地, 何況VISA.

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2023-2-8 09:40 發表

不是己經可以同一帳號中港用到微信比錢?
香港微信要用身份證實名制登記
才用WeChat Pay
跨境滙款
我長期係大陸,用緊陸版WECHAT PAY
問過要中國大陸身份證認證先可以係境外付款

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-2-8 08:45 發表

我長期係大陸,用緊陸版WECHAT PAY
問過要中國大陸身份證認證先可以係境外付款
香港版好似己可以在大6付款
中國銀行已可以做埋大6
無須一定上大6開戶

引用:
原帖由 ginobili0622 於 2023-2-8 09:45 發表

你自己調轉黎諗姐, 去得大陸既人人都肯定裝個微信. 即係話政府想你或內地市民填表, 有物野仲方便得過係一個全人民都有既渠道搞店?唔通叫人上大陸個官網咁outdate 咁低效率呀? 比錢又係, 你覺得中國人民用微信支付寶定VISA 多? 冇咁既需求D鋪頭就自然唔裝. 自家銀聯都OUT OUT地, 何況VISA.
咁D外國人鬼知你WECHAT定乜CHAT咩,
你既諗法只係得"國內人"同"香港人"
咁呢個世界仲有"外國人"會黎中國玩

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-2-8 09:43 發表

但係仲有鬼佬會黎中國玩,所以先話唔太友好~~
鬼佬用現金, 同埋D 國際性既店,  如酒店, 名牌店係有VISA.  你去間奶茶鋪買壞奶茶, 梗係無

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2023-2-8 09:49 發表

香港版好似己可以在大6付款
中國銀行已可以做埋大6
無須一定上大6開戶
我住大陸點解要開香港版 🤣 🤣

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-2-8 09:49 發表

咁D外國人鬼知你WECHAT定乜CHAT咩,
你既諗法只係得"國內人"同"香港人"
咁呢個世界仲有"外國人"會黎中國玩
睇上面, 我年年上大陸參加國際展, 係你少了解姐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]