• 瀏覽: 16,555
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
跑馬地禮頓道66號保良局,一名家長就其住局子女洗澡水溫,今日(7日)下午2時許向警方報案。警方經調查後將案件列作糾紛處理,無人被捕。

保良局表示,保良局幼童組今天下午收到一名住局的小一男童的家長投訴,有關職員替該男童洗澡時的水溫事宜。局方隨即相約該家長及社署社工會面溝通。與此同時,該家長亦報警求助,因此警方及社署社工到局方了解事件。
保良局續指,經警方及社署社工向有關男童及局方職員查詢並詳細了解整件事後,均表示無須進一步跟進調查,局方職員亦與該男童家長溝通讓其釋疑。局方強調會繼續與有關家長及社署社工保持緊密聯繫,了解其關注。
消息指,事主為6歲男童,住局一年,日前與父親通話時,得知於農曆新年期間,職員曾幫他沖凍水涼。事主父親擔心,因此今天會面。職員解釋,院舍的熱水爐於晚上9時後變為保溫狀態。男童當晚10時才回到院舍,所以水溫較平時低。其後父親報警,警方到場後,職員與事主測試,證實當時沖涼是暖水,釋除誤會。

阿家長, 保良局唔啱你個仔住架, 你搬去半島酒店那裡住啦, 那裡先襯得起你地架

應開返張浪費公帑單俾呢位家長啦

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1903899/即時-港聞-家長緊張寄宿子女-投訴洗澡水溫-一度驚動社工警方

事主為6歲男童

咁識投訴喎

怪不得有個公園投訴主席都係得11碎. 根本係一班怪獸家長縱出來的

而家啲細路仔,唔怪得知咁冇用

那位家長應BNO過英國, 那邊低温到, 電費貴到, 所以索性唔沖涼, 咁就唔會投訴水温啦

引用:
原帖由 h9995435 於 2023-2-8 06:41 發表

而家啲細路仔,唔怪得知咁冇用
所以3年前, 成班曱甴被捕時, 投訴冇個人獨立廁所, 冇消夜, 仲冇奶媽服務喎, 

香港班靚仔根本被怪獸家長縱壞咗, 所以怎解攪到那班家長的仔女變了曱甴??其實係自食其果

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-8 06:48 發表

所以3年前, 成班曱甴被捕時, 投訴冇個人獨立廁手, 冇消夜, 仲冇奶媽服務喎, 

香港班靚仔根本被怪獸家長縱壞咗, 所以怎解攪到那班家長的仔女變了曱甴??其實係自食其果
冇錯,班家長教導啲細路以為可以為所欲為
完全唔使承擔後果,害左佢哋一世

有乜都惡定先。
全世界最仆街都系香港人。

引用:
原帖由 h9995435 於 2023-2-8 07:00 發表

冇錯,班家長教導啲細路以為可以為所欲為
完全唔使承擔後果,害左佢哋一世
亦都同班高薪淫賤教育界 懶之過

回歸前後 班友淨識炒樓炒股滾女滾同事
操場變停車場
一係就想盡辦法用盡政府津貼 第二年再申請多啲

都唔知點解 日日都咁多工程做

無計㗎啦 炒賣呃騙思想浸左咁多年
短時間好難改依啲野蠻行為

金錢思想嘅毒癮 比真毒品更毒

尤其現代女人十指不掂陽春水 所謂受高等教育嘅人

反而比以前嘅人更野蠻

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-8 06:39 發表

跑馬地禮頓道66號保良局,一名家長就其住局子女洗澡水溫,今日(7日)下午2時許向警方報案。警方經調查後將案件列作糾紛處理,無人被捕。

保良局表示,保良局幼童組今天下午收到一名住局的小一男童的家長投訴,有關職員替該男童洗澡時的水溫事宜。局方隨即相約該家長及社署社工會面溝通。與此同時,該家長亦報警求助,因此警方及社署社工到局方了解事件。
保良局續指,經警方及社署社工向有關男童及局方職員查詢 ...
怪獸家長,禍害下一代,唔生好過生

香港虐兒會事件後,係敏感d

咁都報警?
痴線!

就算真係沖凍水涼都好閒
CLS老豆

畜牲不可活,浪費警力,入地獄找數,

去英國啦!香港唔適合你

點解唔告佢浪費警力?... 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]