• 瀏覽: 16,559
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
福利賴到盡, 當係酒店總統套房, 想幾時返就幾時返,24小時冷熱水供應,係錫個仔又洗乜住保良局

都未了解件事就報警,咁緊張自己湊返啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-8 06:41 發表

事主為6歲男童

咁識投訴喎

怪不得有個公園投訴主席都係得11碎. 根本係一班怪獸家長縱出來的
那個公園投訴主席係街童,細細個就無人理周街遊盪,應該係接觸到壞人被教壞左。

呢間保良局收啲咩人呀?點解佢個仔要住保良局呀?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-8 06:39 發表

跑馬地禮頓道66號保良局,一名家長就其住局子女洗澡水溫,今日(7日)下午2時許向警方報案。警方經調查後將案件列作糾紛處理,無人被捕。

保良局表示,保良局幼童組今天下午收到一名住局的小一男童的家長投訴,有關職員替該男童洗澡時的水溫事宜。局方隨即相約該家長及社署社工會面溝通。與此同時,該家長亦報警求助,因此警方及社署社工到局方了解事件。
保良局續指,經警方及社署社工向有關男童及局方職員查詢 ...
真緊張就自己揍啦!

投訴之都唔係白叫架,有理無理都投訴至講

香港刁民唔係而家先至有,我記得廿幾年前睇方向報投訴版,已經有人投訴市政體育館更衣室熱水太熱

我無打錯,係投訴熱水太熱

自始之後會得到
另類關注。恭喜恭喜

無錢嘅叼民寧捨多要求,好似成個世界欠佢咁!

怪獸家長, 自己湊返啦  

引用:
原帖由 隔夜水龍頭 於 2023-2-8 07:31 發表

呢間保良局收啲咩人呀?點解佢個仔要住保良局呀?
我都想知

CLS

黃C係咁的扑街

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-8 06:39 發表

跑馬地禮頓道66號保良局,一名家長就其住局子女洗澡水溫,今日(7日)下午2時許向警方報案。警方經調查後將案件列作糾紛處理,無人被捕。

保良局表示,保良局幼童組今天下午收到一名住局的小一男童的家長投訴,有關職員替該男童洗澡時的水溫事宜。局方隨即相約該家長及社署社工會面溝通。與此同時,該家長亦報警求助,因此警方及社署社工到局方了解事件。
保良局續指,經警方及社署社工向有關男童及局方職員查詢 ...
住保良局,又有老豆,令我聯想到的只有該老豆未能妥善照顧兒子。
虐兒係嚴重問題!
但,有好多家長覺得,兒女未有皇帝式享受就是施虐。
又,有好多兒童覺得,自己未能任意妄為就係受虐。
睇下家庭版就知。

替該男童洗澡時的水溫事宜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]