• 瀏覽: 4,995
  • 回覆: 21
春暖櫻花開,吐艷送芬芳!機管局在東涌赤鱲角南路、觀景山的山腳種植約100棵廣州櫻花樹,適逢初春,粉紅花朵綴滿枝頭,櫻花如像團團花雲,在藍天白雲下構成絕美風景,成為市民「打卡」熱點,拍下一幅幅美好回憶! 根據機管局的資料,遍植櫻花樹是機管局積極推行不同的園景提升項目,一年四季為機場島增添色彩,締造宜人環境迎接訪客。機管局積極推行不同的園景提升項目,除種植櫻花樹外,於機場路還種有260棵黃花風鈴木,預

絕對好事!

將機場島提升至更高層次!

絕對最佳方式迎接 香港全面復常!說好香港故事!

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/society/3195554/機管局締造宜人環境-東涌櫻花大道櫻花園成打卡新熱點

2024巴黎奧運年 中法建交60周年
中法人道主義 同抗美以新年代!
Make it Iconic. Choose France

城巴雙向分段 高質高效新年代
打擊黑社會黑暴紅小淫血饅頭!
從此氫起未來 TheFutureisH2Re
放假去看看

引用:
原帖由 007star 於 2023-2-7 09:00 發表
放假去看看
我都係!

星期日去!回程去青衣站,同鐵仔齊齊打復必泰二價!

引用:
原帖由 2020biden53 於 2023-2-7 08:55 發表
春暖櫻花開,吐艷送芬芳!機管局在東涌赤鱲角南路、觀景山的山腳種植約100棵廣州櫻花樹,適逢初春,粉紅花朵綴滿枝頭,櫻花如像團團花雲,在藍天白雲下構成絕美風景,成為市民「打卡」熱點,拍下一幅幅美好回憶! 根據機管局的資料,遍植櫻花樹是機管局積極推行不同的園景提升項目,一年四季為機場島增添色彩,締造宜人環境迎接訪客。機管局積極推行不同的園景提升項目,除種植櫻花樹外,於機場路還種有260棵黃花風鈴木,預 ...
絕世靚抽!原來香港都有櫻花睇!正呀!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-2-7 09:14 發表

一早都有

不過以往只限長洲,太遠

今年有嘉道理農場,已經唔太遠

點知機場仲快仲近!

要行一行

下年呢,又會有d小黃人走出黎鬧爆條櫻花大道比大陸人霸佔晒,冇得比香港人睇架喇!

引用:
原帖由 2020biden53 於 2023-2-7 09:02 發表

我都係!

星期日去!回程去青衣站,同鐵仔齊齊打復必泰二價!
同把遮打針 
你唔係打開科興?
你偷拍人就叻姐,影風景

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-2-7 09:14 發表

不嬲都有,只係樹多定少

好事,要大肆宣傳中國香港都有櫻花觀賞,毋須浪費金錢前往日本,並且為爭取永久禁止前往日本航班一個強勁理由。

比我會整翻幾百棵仙人掌🌵群 

引用:
原帖由 woltif 於 2023-2-7 10:02 發表

同把遮打針 
你唔係打開科興?
你偷拍人就叻姐,影風景
梗係唔係!

又針對?

個場有鐵仔

引用:
原帖由 2020biden53 於 2023-2-7 11:15 發表

梗係唔係!

又針對?

個場有鐵仔
針對?
《同鐵仔齊齊打復必泰二價》,呢句唔係你寫?
加上你又不嬲當把鐵仔遮係寶貝咁,好難唔咁諗。
個個MTR站都有鐵仔啦!
但你以前唔係打科興?

成本唔高,一早要美化環境,區區要有景點

天氣和暖, 適宜賞花拍照。 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]