• 瀏覽: 35,678
  • 回覆: 23
+14
咁呢d放得出去, 都冇預會收得返架wor 

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-7 08:30 發表
用咗成兩架F22射咗四發胸對胸導彈先打中個波, 嘥咗成千萬美金換番唻, 梗係要留返個殘骸留念 唔係點值
唔係大陸所講既有問題+失控etc........降落返去2萬呎........打鬼到 
5萬呎F22飛唔到咁高

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-7 08:49 發表
美國大小家囉, 上次美國派無人海底偵察機在中國海域撈到, 中國都俾返美國, 

而家美國連個民用汽球都唔敢交回, 好小家囉 
咁唔同既.....自己冇既咪執到當寶 
無人機大陸嬴美國幾條街, 留黎做咩

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-7 09:11 發表

咁又係, 咁難得, 有個中國民用汽球跌落美國可以用來打飛機
話呢d氣球, 大陸市佔超過50% 
美除時自己都有買  

now 話要檢查殘骸有冇美國零件wor

引用:
原帖由 ingredient 於 2023-2-7 09:21 發表

還條毛咩,架嘢係邊間民企,口交部都講唔出。
放汽球, 冇預會收得返

引用:
原帖由 o_n_9_9 於 2023-2-7 09:29 發表
重點條屍係別人手上,偷梁換柱係人都識啦,中國如果身無屎,應該要快過別人交出原型圖解釋是什麼。
咁美國咪公布係條屍上搵到咩lor  
證據係美國度, 要使咩解釋???

引用:
原帖由 o_n_9_9 於 2023-2-7 11:03 發表

唔洗搵,都講咗偷梁換柱換乜落去都得,比人快過公報係軍用先,水洗都唔清。
咁美國佢要換+屈, 大陸講都冇用架

引用:
原帖由 o_n_9_9 於 2023-2-7 11:08 發表

先睹為快
有咩好先睹為快

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-2-7 11:16 發表

當年中國揾J10 打氣球咪仲論盡,
F22可以喺17,500呎高空射氣球,
全世界應該無其他戰機做得到
唔係氣球有問題, 降到1.7萬呎打西到咩  
個氣球最高係4-5萬呎...F22飛到咁高咩

引用:
原帖由 ingredient 於 2023-2-7 11:33 發表

你話民用就民用呀?一啲資料都無!
又係嗰句,個失控氣球幾時會跌落嚟跌去邊無人知,一個危險物體一個唔覺意造成人命傷亡,邊個負責?
講你就天下無敵,當受害的是你,咪又維權,又乜又七。
冇所謂啦......咁下次比大陸發現用同1句 
你話民用就民用呀?一啲資料都無!

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2023-2-7 11:36 發表

習拜會在前,耶倫又山長水遠特登飛去見劉鶴,

阿爺很難半點面都唔俾。

但經過冰梗一番「惡操作」,再加上「氣球」事件,

阿爺迴旋的空間便大很多了。

冇比面美國lor  
布林肯話打比王毅話唔去...... 
但now 秦剛先係外長lor .........根本就唔理布林肯

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-2-7 11:43 發表

路過!
其實就算一啲民航機,都可飛到呢個高度,
(5萬尺,即係大約15000公尺)

https://channelg.siagoo.com/item/items/238/

…….短航線的飛機一般在6000米至9600米飛行,長航線的飛機一般在8000米至12600米飛行,現在的普通民航客機最高飛行高度不會超過12600米,有一些公務機的飛行高度可以達到15000米….

F22最高算升限好 ...
咁個汽球係5萬公呎高......F22,  2萬公尺
護主唔使咁急 

高空氣球又稱高空科學氣球,是指在平流層飛行的無動力浮空器,狹義上特指零壓式高空氣球。半個多世紀以來,這種運載工具或受人追捧,或被人忽視,如今新的經濟、能源、環境背景給了高空氣球提供了新的契機;材料、測控等科技的進步為高空氣球注入了活力。在基礎學科、航天、環境等領域發揮着越來越大的作用。其飛行高度一般位于平流層,是近30 年來逐步發展起來的進行高空科學觀測或實驗的一種運載工具。它的飛行高度雖然不如衛星,但卻比飛機高得多,一般可達40~50km。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2023-2-7 11:44 發表

其實我睇內地評論,中國舊年拋咗2100億尾債,準備今年俾面爺倫買翻1000億,俾咗面又套現咗1000億,都算係咁。
好囉,宜家滷味咁玩,今年可以趁尾匯強可以繼續狂拋尾債。
滷味最驚係全世界一齊出貨,搞到尾聯署擠提,印多多錢都無錢使
之前d黃狗話大陸手持既債, 佔美國total好少, 掟晒都影響唔大架

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-2-7 12:14 發表

我路過,又話我護主。

講真,你唔落到20公里以下,人哋又真係唔駛擊落佢,
但一低過20公里,……..就有可能影響航空安全,
為安全起見,打佢落嚟,就好正常。
所以大陸係可以控制到既, 點解要降低比美國打???

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-2-7 12:16 發表

入咗人地領空
之前又無通報
打死無怨
美國軍機成日飛黎香港又有無通報??? 
打死無怨我非常同意 

漁民係公海撈到野美國咪叫人還

鍵盤翻頁
左右