• 瀏覽: 45,897
  • 回覆: 468
  • 追帖: 1
+20
問題:跨男係唔係切左JJ㗎,係就冇問題啦,佢企喺度尿尿咩

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-2-7 07:08 發表
2月6日的終審法院外,謝浩霖(Henry)手持淺藍色、粉色及白色條紋相間的「跨性別驕傲旗幟」,展現燦爛笑容,宣告相隔逾五年、兩次敗訴之後,終在身

此風不可長!
世界各地,已經有接納這存在,如有需要可移民。
先唔討論對錯,正如人工受孕揀男女,係不道德有違人倫。
長遠會影響人類生存,係反人類罪行。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 7-2-2023 07:15 發表
太監~切掉JJ的男性。
好似係女變男

一定要釋法攪掂呢啲怪嘢😱😱

買波都有主客和, 身份證應該新增一項性別為不男不女

香港法官當撚咗自己係神? 性別任鳩佢講? 呀爺攞返個終審櫂啦! 依家香港班9官嘅任務係搞亂檔同與政府行政機構對着幹!
以後有賓州嘅係香港改身份証為女性, 就可以日本入女溫泉浸? 全世界入女廁女更?

引用:
原帖由 hkjacky 於 2023-2-7 09:07 發表

呢單係女變男但未完成變性手術, 俾佢去男廁入男更衣室等等, 有咩蝕底嘅都係佢自己, 對男士影響有限

換轉係男變女, 然後同女士講有J嘅姐仔可以同你地一齊入女廁去女更衣室, 唔知女士們會有咩感想
又確實係,  俾著仲有JJ, 但做了隆胸手術的男士, 是否可以入女更衣室呢,
還是挺住胸入男更衣室.

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-7 09:28 發表

佢就係無建JJ但又想改變性別先攪咗(打官司)咁耐

P.S. 我最卵憎LGBTQ
即係可以 男入女厠~   變咗性都可以係同性戀~ 
記得有單案係 男子涉冒TB非禮強姦女同志罪名不成立

華人社會好難會真正包容,佢去西方生活會自在好多

佢外表比一般男人更男人喎

即係一個無JJ既男人入男廁而唔可以用尿兜痾尿

有冇宗教團體出嚟講嘢?

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2023-2-7 09:57 發表

即係可以 男入女厠~   變咗性都可以係同性戀~ 
記得有單案係 男子涉冒TB非禮強姦女同志罪名不成立
係啊, 如果無完全變性(切建另一性別生殖器)係會引起很多社會問題, 所以我都話, 要變唔變性純屬係佢既個人自由, 但佢地個人自由唔好侵犯影響到其他人, 就根本無人會理他地係LGBTQ.

係咪可以入女更衣室?

引用:
原帖由 hkjacky 於 2023-2-7 08:59 發表

終審仲點上訴
加多個code係改過性別,已後做某啲事前,最好睇吓身份證先

香港身份證6個小知識 你知道多少?
https://topick.hket.com/article/876416/香港身份證6個小知識  你知道多少?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]