• 瀏覽: 17,713
  • 回覆: 130
+7
引用:
原帖由 sng850 於 2023-2-7 05:58 發表
英國數萬名護士及救護車服務人員周一(6日)進行大罷工,要求加薪幅度追貼40年來最嚴重的通脹,是英國國家衞生事務局 (NHS)75年歷史以來最大規模的一次罷工行動。

今次大罷工會令英 ...
黃畜的主子,今次遭遇天譴

正呀喂!又罷工曱甴又有工開

光復陰國,時伐甲命

英國加油!

引用:
原帖由 amx_011 於 2023-2-7 12:19 發表

你都識講威爾斯同蘇格蘭啦. 一直話唔傾既係辛偉誠做首相既英國政府. 你咪睇下辛偉誠點反應囉. 不過我對呢條友就唔抱有希望. 佢比人感覺係想好似當年戴卓爾夫人咁以強硬手段鎮壓工運. 但佢唔係戴卓爾夫人. 而且當年既民意係企響政府一邊. 而家既民意係企響罷工者一邊. 就睇下件事點搞落去啦.
"一直話唔傾既係辛偉誠做首相既英國政府. 你咪睇下辛偉誠點反應囉"

原來威爾斯同蘇格蘭唔屬於英國政府?  辛偉誠淨係英格蘭首相?

support 
good for bnoers

正呀!bno曱甴可以玩

引用:
原帖由 amx_011 於 2023-2-7 12:19 發表

你都識講威爾斯同蘇格蘭啦. 一直話唔傾既係辛偉誠做首相既英國政府. 你咪睇下辛偉誠點反應囉. 不過我對呢條友就唔抱有希望. 佢比人感覺係想好似當年戴卓爾夫人咁以強硬手段鎮壓工運. 但佢唔係戴卓爾夫人. 而且當年既民意係企響政府一邊. 而家既民意係企響罷工者一邊. 就睇下件事點搞落去啦.
點解eddie9非中國人又成日泥中國香港討論區, 又唔去reddit...係米Eng太屎

引用:
原帖由 victorkc 於 2023-2-7 10:43 發表

得香港先咁高人工,絕大部份先進國家既醫護人工唔算高,香港醫護高系因為佢地自己管自己,反對引入外來競爭,以保高薪厚職。
香港醫護應該要減

人地主動罷工 小黃人應該好支持

引用:
原帖由 香港天空 於 2023-2-7 12:29 發表

啱嘅!繼續自由落去
當然。起碼我知道將來自己,自己子女職業薪酬受不公平對待,可以有罷工呢個合法手段爭取權益。

生逢亂世,民不聊生,官逼民反,有種責任。 偽民主國家啊!

引用:
原帖由 density 於 2023-2-7 06:46 發表
加入印度聯邦,引入印度醫護解決人手
隨時老強病人

黃屍一定支持大三罷

個個都笑住嚟罷, 佢哋應該好開心.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]