• 瀏覽: 51,673
  • 回覆: 336
  • 追帖: 1
+14
美國空軍派出F-22戰機發射導彈擊落中國氣球後,哥倫比亞軍方證實,一個類似氣球的「物體」曾飛越哥國領空,但沒有對國家安全及航空安全構成

原來唔止美加一個民用氣球,南美洲都有🤣

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1903583/即時-國際-氣球風波-疑似氣球飛越哥國指不構成威脅-委內瑞拉譴責美擊落華民用飛艇

明落老尾臉

拉美比美國佬洽左咁耐, 依家有中國做大靠山, 話反檯就反檯.

氣球是否真的用作間諜用途,睇老美點講囉,其他國家覺得無問題,並不代表老美都是這樣看,做法是否出於政治原因或過度敏感,不得而知。不過先例已開,日後在中國上空發生類似事件,老美就唔可以話中國喇

老尾今次一定老屈係間諜汽球。

好,世界唔係只得美國一把爛聲係度造謠呢國嗰國嘅!
美國暴行係應被世界譴責!

用氣球做間諜用途,30年前或者會,今時今日就用人造衛星啦!
佢老美成鳩日用衛星影中國,見到有幾個窿,就話係導彈基地,好明顯佢老美果d人造衛星通通都係間諜衛星啦!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-2-6 19:18 發表
氣球是否真的用作間諜用途,睇老美點講囉,其他國家覺得無問題,並不代表老美都是這樣看,做法是否出於政治原因或過度敏感,不得而知。不過先例已開,日後在中國上空發生類似事件,老美就唔可以話中國喇
係囉!
不過唔抹黑揾唔到被拒訪落台階喎!🤣

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 19:20 發表
言重喇,你非法進入人地領空被擊落算咩暴行?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 19:20 發表
無錯!
只係美加發現必定被抹黑的,而家南美洲囯家都有

日本核廢水侵襲美國,使唔使用核彈消滅

其他國家梗係唔介意, 因為無在野嘅共和黨吼住狙擊嘛 😏

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-2-6 19:18 發表
你好厚道啦,明眼睇美國自己大做文章,同伊拉克伊朗洗衣粉核武、新彊勞役相同,其實係莫須有既,老實,如果做spy,太空人造衞星就夠,氣球有乜用? 反而美國公司多國放小型星鏈衛星,仲有可能用做Spy,中國可以搞佢落黎

委內瑞拉呢啲又落後又極權國家梗係撐番極權國家啦

一個價值1萬人仔嘅飛艇

大美國用3架F22發射3支價值幾百萬美刀嘅空空導彈,命中率300%

美國軍火商表示歡迎再來多D飛艇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]