• 瀏覽: 29,179
  • 回覆: 170
+3
粉報  妖言惑眾  走毒果死路

美:我話你係就係

中:我真係有洗衣粉,要唔要俾d你洗衫

引用:
原帖由 12345678 於 2023-2-6 14:46 發表
出現在美國上空的中國疑似間諜氣球,上周六(4日)在南卡羅萊納州對出的大西洋位置被擊落。美媒周日(5日)公開畫面顯示,美國

方向報真係叻咁樣寫法,周圍都話 ...
東慌根本就係毒果2.0

引用:
原帖由 keko 於 2023-2-6 17:06 發表

大陸會為一個淘寶汽球發脾四?
當然要發脾氣,因為發現債仔完來係弱智既,咁樣燒錢,佢仲有機會還清D債嗎?過往買佢D債完全係同中電騙一樣,做了蠢事了。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2023-2-6 17:40 發表

乜黃屍曱甴有腦嘅咩?
畀你講先過我添

引用:
原帖由 12345678 於 2023-2-6 14:46 發表
出現在美國上空的中國疑似間諜氣球,上周六(4日)在南卡羅萊納州對出的大西洋位置被擊落。美媒周日(5日)公開畫面顯示,美國

方向報真係叻咁樣寫法,周圍都話 ...
達朶都冇用,入咗人地屋邨……

引用:
原帖由 bckkho 於 2023-2-6 17:43 發表
粉報  妖言惑眾  走毒果死路
依樣真,同01咁,你作娛樂最多只係比人告 佢地依兩三年不斷作野,遲早變蘋果2.0,一鋪剷平

草木皆兵

引用:
原帖由 famicom60 於 2023-2-6 16:49 發表

美國打落,就是浪費金錢,小題大做,美國怕了
美國不打落,就是老美不敢擊落阿爺氣球,美國怕了
無論美國點做,都是怕了阿爺,阿爺又羸
咁你就錯啦,基本上就唔係美國對中國,而係共和黨vs民主黨。
呢單嘢原本只係好普通嘅氣象氣球事件,唔炒作根本點做都得。要打佢落嚟,就應該係喺進入美國領空時就即時擊落,連查佢係乜嘢國家,有乜用途都唔駛理,咁就係民主黨嬴了。如果唔即時打落嚟,就應該由佢飛走,即使當時共和黨點炒作都唔駛理,因為無論軍方同科學專家,都知嗰個係氣象氣球。共和黨要炒作係中國嘅間諜氣球,其實就係想令民主黨尷尬以打擊民主黨支持度。民主黨反而要以理性科學態度去應對,以事實去反擊共和黨嘅弱智,從而打擊共和黨及支持共和黨嘅媒體嘅威信。
當然啦,今次流浪氣球事件,就係用嚟俾布林肯去唔到中國訪問嘅下台階,所以即使拜登早在1月28日就知道有呢個氣球存在,都無在它進入美國時打佢落嚟。

一個膠波波

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-6 16:42 發表

咁美國本土唔打, 由佢飛 ???
因為美國佬一早知係氣像球,就係有個平民塔飛機見到上報,咁佢就要做野,見到係一個好好藉口取消訪問又可製造中國威脅論。

證實為一個安全套,美軍驚訝中國人使用如此大size

老尾可能話中國已擁有最新天象氣球科技,已威脅到老尾的國家安全。

有冇邊個國家會咁岸居,搵個熱汽球招搖過市喺正你上空慢遊,慌死冇人知咁咩?老美要屈都唔好侮辱,話中國用啲咁落後嘅嘢嚟做間諜工作啦,敝國大把人造衞星,太空站都大大個喺你頭上,再唔係無人機都十幾廿萬部!你要屈都講呢啲啦!

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]