• 瀏覽: 66,970
  • 回覆: 461
  • 追帖: 1
+8
歷時十年製作、由張婉婷執導的英華女校重建紀錄片《給十九歲的我》,主角之一阿聆親撰萬字文自白,表示觀看影片後情緒受困,重申由始至終不同意以任

睇妳個樣

好似好唔妥女事主咁  

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/864099/給十九歲的我-張婉婷向阿聆道歉-你開心返啲啦-我哋𠵱家唔做喇

皇國興廢在此一戰
各員一層奮勵努力
霞姨:
都吾知妳地做乜?

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2023-2-6 14:20 發表
歷時十年製作、由張婉婷執導的英華女校重建紀錄片《給十九歲的我》,主角之一阿聆親撰萬字文自白,表示觀看影片後情緒受困,重申由始至終不同意以任

學生於2011年曾簽公影同意書?
唔係呀?合約要夠十八歲先可以簽喎!

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2023-2-6 14:20 發表

帶口罩😷,你都睇到?

立即組織民間放映會!
強烈抗議打壓電影創作自由!

其實就擺明煮重張婉婷米, 上影左十九幾場, 先話唔開心.
 我對依個大嬸無立場, 但所有人突然跳出黎瘋狂造佢, 就心水清D既應該睇得出

引用:
原帖由 montejo 於 2023-2-6 14:30 發表

學生於2011年曾簽公影同意書?
唔係呀?合約要夠十八歲先可以簽喎!
parents

引用:
原帖由 vanga 於 2023-2-6 14:48 發表

parents
內文無講父母簽!父母簽咗都係有效到18歲

情況同強姦你一樣! 
姦開就要繼續俾你姦? 
你唔開心就唔再姦你!

引用:
原帖由 fathoz 於 2023-2-6 14:42 發表
其實就擺明煮重張婉婷米, 上影左十九幾場, 先話唔開心.
 我對依個大嬸無立場, 但所有人突然跳出黎瘋狂造佢, 就心水清D既應該睇得出
女生發文講左一路反映反對上映,亦拒絕簽上映前既同意書,唔係突然跳出來。
而係溝通無果之下,學校、發行商、導演團隊無視女生既反對上映,女生先被迫公開事件。
而學校、發行商、導演團隊口中對女生所講既無法停止上映,就是不攻自破呀,現在是說停就停啊,那之前為什麼不能先暫停上映,把女生所有片斷剪走才上映?
現在第三個女生也出來說,說導演團隊說其他所有人都同意上畫公影,她才首肯簽署同意書的,明明己經有一人個女生持續明確拒絕上畫公映,又何來其他所有人都同意上畫公映?

演員全部免費,導演就發行去賣錢,呢個世界有冇咁著數吖

同意做主角拍咗十年,唔代表同意上映啫!

你在商場影了名星的相自娛冇問題但用了果張相賣廣吿就有問題

私影與公開
是兩回事

壞過婉婷

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]