• 瀏覽: 31,169
  • 回覆: 211
+29
竟敢話我們偉大祖國是極權國家

帶罪立功減刑

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2023-2-6 13:23 發表

這句犀利呀,可能累到三白眼冇得翻身。 
呢句可以獨立處理,顛覆國家好大罪。

引用:
原帖由 男E 於 2023-2-6 12:40 發表
「35+」初選案,民主派47人涉嫌爭取立法會過半以「攬炒」,被控串謀顛覆國家政權罪,獲交付高等法院原訟庭審判,其中16人包括林卓廷梁國雄等否認控罪,今日假西九龍裁判法院開審。原不認罪的伍健偉及林景楠今正式認罪,伍健偉答辯時稱「我顛覆極權國家政權未成功,承認控罪」。

...
抵撚死係老尾民煑國即判去瓜塌那幾坐9百幾年

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-2-6 12:52 發表
他以為自己是何許人,有甚麼號召力,現時國家人民生活安穩,太平盛世之下,憑甚麼要人追隨佢顛覆國家,有全盤計劃嗎,依家作反喎,以為玩泥沙呀,對住呢啲人真係無嘢好講
已有全盤計劃
1. 食黃店
2. 爆買黃店
3. 屋企窗邊鳩叫肛復
4. 移民英國

精神勝利大法

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-6 13:00 發表

以為叫下口號、食下黃店、上下推特、出下聞酸,咁就贏到
仲以為有美爸在失敗都唔會有任何後果
師兄靜啲
由班黃撚繼續發揚精神勝利打飛機大法

拿拿聲pg,入去受完出嚟搵真銀好過啦!

全世界最大的極權、獨栽國家係係美國。

引用:
原帖由 男E 於 2023-2-6 12:40 發表
「35+」初選案,民主派47人涉嫌爭取立法會過半以「攬炒」,被控串謀顛覆國家政權罪,獲交付高等法院原訟庭審判,其中16人包括林卓廷梁國雄等否認控罪,今日假西九龍裁判法院開審。原不認罪的伍健偉及林景楠今正式認罪,伍健偉答辯時稱「我顛覆極權國家政權未成功,承認控罪」。

...
伍健偉同我老友 Eddie 一樣衰咗只係識叫兩句口號當自己嬴

未成功?即是仲想癲覆啦!
既然係咁,為免日後再有機會癲覆,梗係要判盡D啦!
你話呢個黃黑漢奸幾撚 on9呢!

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2023-2-6 12:49 發表
呢個情景似晒當年黑社會逼人拍電影火燒島一樣
唔拍就一定出事,最後被逼接拍 
香港人真係悲哀
食帖嘢埋單天經地義,唔埋單嗰D係黑社會,想又食又拎咁著數?

攪香港初選可以顛覆國家政權,正如天主教小學初小班選班長,可以攪冧煩帝岡教會一樣

好明顯並未有任何悔改之心!

係呀!喺你哋所謂極權國家,地獄鬼國先至咁安全咋!喺自由民主自由天堂坐監,例如美國、第一日已經括約肌永久鬆脫!

已經上晒腦,送佢終身監禁,唔好出來害人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]