• 瀏覽: 36,713
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
+20
伊拉克Youtuber艾爾阿里(Tiba al-Ali)過去曾遭兄弟性侵,因此遠離家人住在土耳其,沒想到日前卻遭母親設局帶回家,最後被父親在睡夢中「榮譽謀殺」勒斃。父親接受警方調查時更大方坦承犯案,稱這樣做是為了「洗刷恥辱」。

伊拉克喎,美國自由民主囉喎,怎解會發生這可怕事?

頂佢個掣呀!佢老豆恥咩辱呀,恥佢條命咩?
係佢個仔先係恥辱,要殺就殺佢個淫賊仔啦!殺乜q這位受害者呀 

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1903480/即時-國際-YouTuber遭親兄弟性侵逃家-母設局騙回父狠心勒斃-榮譽謀殺

條女都幾索,嫁黎香港這些老美所謂專制國特區,好過留係老美的所謂民主國吧!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 11:07 發表
伊拉克Youtuber艾爾阿里(Tiba al-Ali)過去曾遭兄弟性侵,因此遠離家人住在土耳其,沒想到日前卻遭母親設局帶回家,最後被父親在睡夢中「榮譽謀殺」勒斃。父親接受警方調查時更大方坦承犯案,稱這樣做是為了「洗刷恥辱」。

...
自由民主,同人民啲奇葩思維有乜關係。

正如家下大陸壞人變老,七老八十都重走去碰瓷,
搞到而家有人係街跌親都無人敢扶,
唔通又代表社會主義多黨合作制失敗?!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-2-6 12:29 發表

自由民主,同人民啲奇葩思維有乜關係。

正如家下大陸壞人變老,七老八十都重走去碰瓷,
搞到而家有人係街跌親都無人敢扶,
唔通又代表社會主義多黨合作制失敗?!
如果民主都係咁衰,咁民主國屈乜叉別國行民主呀?咁犯民派嘈乜嘢迫人行民主呀

殺個受害人洗刷恥辱...乜嘢邏輯思維 

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 12:33 發表

如果民主都係咁衰,咁民主國屈乜叉別國行民主呀?咁犯民派嘈乜嘢迫人行民主呀
民主,你可以選擇唔接受,
因為政客要你張選票先有得撈,所以多多少少都要做啲嘢。

係大陸,你有得選擇咩?
最少….佢要「堅決清零」時,你話要有共存,佢就拉你入籠。
到佢話要「共赴黃泉」,就中左招都要返工,
最多就係公司設立「陽間」、「陰間」。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 11:50 發表
條女都幾索,嫁黎香港這些老美所謂專制國特區,好過留係老美的所謂民主國吧!
正是,在HK做公主

綠教徒不肯與時俱進

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 11:07 發表

...
公道話 : 美國又好, 中國都好...都會發生...
中國最少知道係咪亂倫...
但美國呢D自由國家....可能同自已個妹做緊都唔知...(個老豆都唔知喺邊度播完種)

引用:

...
俾美狗文宣洗腦好撚正常

引用:

...
美國狗為石油嘅啫,你估真係為自由民主咩

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 12:33 發表

你又唔好咁講,班矇能以為叫下口號盲主豉油,就可以解決所有問題架

引用:

...
攞ed悲劇黎格硬抽民主水,真係有報應架

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-2-6 12:38 發表

民主,你可以選擇唔接受,
因為政客要你張選票先有得撈,所以多多少少都要做啲嘢。

係大陸,你有得選擇咩?
最少….佢要「堅決清零」時,你話要有共存,佢就拉你入籠。
到佢話要「共赴黃泉」,就中左招都要返工,
最多就係公司設立「陽間」、「陰間」。
咪扮純情民主啦!
真民主投票根本全世界都冇,反而係美國利用傳媒操控學生的慣招來控制選舉的所謂民主投票就大部分都係!
你看美國在2019掟了21億來操弄香港,揾班白痴曱甴來扮主導搶政權!香港差d俾佢哋害死!
(怎解話佢白痴?真係拿住幾萬蚊就話去bno英國,冇腦的,原自己想要乜,怎樣才可讓香港人生活更好都未知,淋巿民漂白水,收公帑原來係買貴酒,買最新遊戲機及電腦係立法局辦公室,走去投票呀?  ,班白痴妹仲癲,仲成堆曱甴輪當救香港
根本你所嗡的真民主一人一票係全世界都做唔到,佢哋好多人根本係心盲,阿邊個吹鷄,阿邊個俾錢阿邊個煽惑就投邊個,佢哋完來全部都冇自己的,唔會有自我去求真去稱清楚候選人俾係咪真令香港好,令大家比從前更安定繁榮而去投出佢一票,不少是不經大腦,咁叫真普選啊?

不如索性在下次民主派寫清楚俾大家知,選民可收賄投票,可以白痴投,可以冇腦投票,可跟宗教領袖意願,可跟學棍及頌棍,跟黑社會大佬指揮投票及慰安婦的利誘投票啦!這就係現今的所謂民主投票呀,明白未,這就是現實

咪發埋d不能實現的民主幻想!

概然現實係冇一個國家的人民佔8成係明智,大部分係愚民主導,差不多所有民主國家的承諾都係謊言,不少所謂退休保障都係可能被忽悠!
仲超多民主國欠一身債添,希望咪係好例子,而家美國欠國際債券超31億美元係好例子,國內福利開支承諾更欠192萬億美元就係好例子,咁多不現實,咁多失敗例子!
你仲背誦這些民主大話??想騙邊個?

氹得邊個?

引用:
原帖由 golfboy 於 2023-2-6 13:14 發表

攞ed悲劇黎格硬抽民主水,真係有報應架
有病唔醫唔提,好似生性病仲要扮冇事叫鷄傳開去咁,仲想粉飾佢,嗰條友仲衰添啦 

明明係而家民主美國領導緊佢滿意的伊拉克,仲想為民主的不力監管免責,呢d人更加加小心報應添啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]