• 瀏覽: 24,828
  • 回覆: 183
+3
被西方媒體稱為中國最神秘和最致命的導彈之一的「鷹擊-21」反艦彈道導彈(YJ-21),一直是被認為是解放軍海軍打擊航母等大型水面艦隻的「殺手鐧」

中國呢個時侯公報,同氣球事件有冇關

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/863962/解放軍打擊航母殺手鐧-鷹擊-21-高超音速導彈作戰性能首公開

show time 

遊船河,變成高風險水上活動。。。🙈

美軍將退至第三島鏈

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-6 09:49 發表
被西方媒體稱為中國最神秘和最致命的導彈之一的「鷹擊-21」反艦彈道導彈(YJ-21),一直是被認為是解放軍海軍打擊航母等大型水面艦隻的「殺手鐧」

無關, 一早公布咗 係01瞓咗好耐啫

震懾你老美,警告佢唔好太過份

引用:

關日本仔部署長程導彈多d

引用:
原帖由 paulchen 於 2023-2-6 10:02 發表

關日本仔部署長程導彈多d
鷹擊-21 係反艦導彈 打航母群用 唔關日本仔部署長程導彈 打日本仔基地用東風快遞

一早已介紹過啦!仲當新聞。

引用:

吹係冇用嘅,講,我夠可以話自己支私家炮足以毀滅全球,真係炸沉人哋一隻航母嚟睇下先啦

最主要係話可以出口

航母除咗運飛機,仲有咩用?

引用:
原帖由 lai-ken 於 2023-2-6 10:36 發表

吹係冇用嘅,講,我夠可以話自己支私家炮足以毀滅全球,真係炸沉人哋一隻航母嚟睇下先啦
睇返上次裴婦事件中,列根號航程就知真定假

引用:
原帖由 lctj9 於 2023-2-6 10:46 發表
航母除咗運飛機,仲有咩用?
嚇下人

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-6 10:50 發表

嚇下人
呢個世代我只諗航母可以加大戰機戰鬥距離, 方便補給
但航母自家攻擊防守能力其實掂唔掂? 一俾人打爆就幾十架戰機玩完...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]