• 瀏覽: 24,954
  • 回覆: 183
+3
引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2023-2-6 13:43 發表

你講命中率?100%就唔會,就算得50%,射兩枝就中一枝,30%就射3枝中一枝!隻航母捱到幾多枝?
移動中就不是咁計啦,我都有睇過這節目,精度不足靠量

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2023-2-6 12:01 發表

幾多護衞艦都冇用,行得慢又大,只係海上活靶!打唔中,再打,唔中,再打……導彈高超音速又變軌,點防?天上有導彈,水底有魚雷,久守必失!
有時我都會諗,如果唔係射一兩支,係同一時間幾十支射落個大區域,加埋超音速,真係避到?避左避右都係有

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-6 09:49 發表
被西方媒體稱為中國最神秘和最致命的導彈之一的「鷹擊-21」反艦彈道導彈(YJ-21),一直是被認為是解放軍海軍打擊航母等大型水面艦隻的「殺手鐧」

同氣球事件冇關,可能同美國有關:美國眾議院議長話可能訪問台灣。
不過最近又話冇計畫。

引用:
原帖由 愚人之石 於 2023-2-6 11:47 發表

打飛機,小粉紅梗係勁啦
尾角最叻打氣球囉

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-6 09:49 發表
被西方媒體稱為中國最神秘和最致命的導彈之一的「鷹擊-21」反艦彈道導彈(YJ-21),一直是被認為是解放軍海軍打擊航母等大型水面艦隻的「殺手鐧」

應該同氣球事件無關,因為大陸應該唔會用YJ-21打氣球。。。

引用:
原帖由 fcymatthew 於 2023-2-6 13:47 發表

有時我都會諗,如果唔係射一兩支,係同一時間幾十支射落個大區域,加埋超音速,真係避到?避左避右都係有
狂轟濫炸有咩分別,用返傳統火箭彈得啦

一地精液

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2023-2-6 13:39 發表

打得中就係講就天下冇L敵
冇錯,邊似得尾角用導彈打氣球咁勁啫

引用:
原帖由 k514 於 2023-2-6 13:54 發表

冇錯,邊似得尾角用導彈打氣球咁勁啫
咁你又用咩打氣球呀,咀炮呀

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2023-2-6 13:55 發表

咁你又用咩打氣球呀,咀炮呀
做乜要打?乜你一見到汽球就要打咁白痴

引用:
原帖由 k514 於 2023-2-6 13:57 發表

做乜要打?乜你一見到汽球就要打咁白痴
係有D冇知人啫,飛個氣球去人地頭頂好小事啫

引用:
原帖由 fcymatthew 於 2023-2-6 13:47 發表

水面艦艇係現代戰爭存活率好低 係水面無路可逃  最後都係沉入大海
潛艇存活率先高

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2023-2-6 13:58 發表

係有D冇知人啫,飛個氣球去人地頭頂好小事啫
其它國家都有,又唔見咁緊張

引用:
原帖由 k514 於 2023-2-6 13:59 發表

其它國家都有,又唔見咁緊張
美狗就係咁堅張,仲怕得要死,嚇到今年又狂加軍費,煽動同盟威脅論更團結對付入侵者,又贏

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2023-2-6 14:02 發表

美狗就係咁堅張,怕得要死,嚇到今年又狂加軍費,煽動同盟威脅論更團結對付入侵者,又贏
美狗唔小題大做,訪華單野咩下唔到台囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]