• 瀏覽: 44,211
  • 回覆: 325
+4
唔知當時佢地點deal

不過呢個世界. 有錢有得傾 冇錢馬騮精

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-2-6 09:54 發表
唔知當時佢地點deal

不過呢個世界. 有錢有得傾 冇錢馬騮精
呢單嘢係政治唔係錢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 09:52 發表

我覺得李慧詩投訴那段,反映得出張導演係幾咁奸囉

2016年李慧詩在賽場接受一班記者採訪,其中有張導演,但後就將竟將這訪問套在7年後電影上,作商業用途,而且仲係被批評係幾斷章取義來播張導演啱聽嗰幾句!

好離譜囉!
其實呢段嘢一早已經全世界人睇到, 電影中播出黎對李小姐有乜傷害? 
唔想畀人知佢讀英華?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 09:52 發表

我覺得李慧詩投訴那段,反映得出張導演係幾咁奸囉

2016年李慧詩在賽場接受一班記者採訪,其中有張導演,但後就將竟將這訪問套在7年後電影上,作商業用途,而且仲係被批評係幾斷章取義來播張導演啱聽嗰幾句!

好離譜囉!
牛下女果單野, 昨日聽某KOL有講, 當時佢係日本賽後接受(張)訪問, (李)話係無事前預約亦唔係熟識既記者但因為唔想令對方失望所以接受訪問, 訪問期間問埋D同無相關既問題佢都覺得奇怪. 到電影上映先有人話比(李)知佢有份演, 佢自己當時以為人地講笑, 點知好多識佢既人都咁講, 佢覺得比人擺咗上枱, 講咗句: 唔伏法唔代表咁係做得啱.
雖然我唔太喜歡牛下女, 但這句佢講得十分有道理

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-6 09:54 發表

呢單嘢係政治唔係錢
政治都係錢啫

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2023-2-6 09:40 發表
錢作怪,想分紅
關咩事,7年前的一般運動採訪,被訪者鬼知7年後會用作電影製作?
而且仲係私下播一截,斷章取義?

咁樣去類似強姦李慧詩的意見行為,你話合唔合理?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-2-6 09:58 發表

政治都係錢啫
差好遠! 政治係無底深潭

相信經過這件事,真係張導演再想扮記者訪民人?驚咗佢啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 6-2-2023 09:59 發表

關咩事,7年前的一般運動採訪,被訪者鬼知7年後會用作電影製作?
而且仲係私下播一截,斷章取義?

咁樣去類似強姦李慧詩的意見行為,你話合唔合理?
等於D人係電影/電視cap圖放網

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-6 09:57 發表

其實呢段嘢一早已經全世界人睇到, 電影中播出黎對李小姐有乜傷害? 
唔想畀人知佢讀英華?
李小姐有同意俾 張 私下貼在電影上播放嗎?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2023-2-6 10:14 發表

等於D人係電影/電視cap圖放網
在YouTube 上,阿Albert ip...何志光佢哋都曾引用過一個大埔的曱甴大會的網上流傳片,所知套片原來快必拍喎

後來那班kol被停權喎,而整條片都被del 咗啦!

引用套遠景片人物更是濛的都可被咁處理

而李慧7年前的訪問,是親自出鏡的,自己俏象及說話被盜用,怎解唔可以投訴?

可以投訴冇話唔比,電視都成日搵返幾廿年前D訪問出來播啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-6 10:30 發表

在YouTube 上,阿Albert ip...何志光佢哋都曾引用過一個大埔的曱甴大會的網上流傳片,所知套片原來快必拍喎

後來那班kol被停權喎,而整條片都被del 咗啦!

引用套遠景片人物更是濛的都可被咁處理

而李慧7年前的訪問,是親自出鏡的,自己俏象及說話被盜用,怎解唔可以投訴?
香港冇俏象權, 告佢誹謗就得

大律師:若拍攝方曾口頭承諾不會公開放映 當事人可進行民事索償
校方及拍攝方:其父母於2012年曾簽署的一份通告,指當時已同意將訪問製成的紀錄片,而所衍生的產品,可用作出版、放映、廣播、公開展示或分發之用途

咁究竟跟白紙黑字,定係口頭承諾?
咁又係唔係賠償咗俾當事人後,再向當事人嘅父母進行民事索償?

事件好可能係因為張婉婷加入咗政府於1月27日宣布設立嘅「推廣香港新優勢專責小組」

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2023-2-6 10:32 發表
可以投訴冇話唔比,電視都成日搵返幾廿年前D訪問出來播啦
所以套片停播係一貫做法!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]