• 瀏覽: 153,445
  • 回覆: 360
  • 追帖: 2
+90
中美之間的氣球風波持續,美方於當地時間2月4日證實,中國氣球在南卡羅萊納州對開的大西洋上空被美軍戰機擊落。中國國防部表示,對美方這一做法表

大6已經發出戰書,美共政權敢唔敢闖大6領空?  

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/863975/氣球-胡錫進-美飛行器因不清緣由進入中國上空-別指望手下留情

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-2-5 22:43 發表
美狗比咗個缺口中國
美共作為侵略強國,唔好衰比手足睇,放隻濫殺者無人機入大6領空

引用:
原帖由 ijkn 於 2023-2-5 22:52 發表
下次美國軍機...進入台灣...解放軍有權直接擊落
冇錯,話佢係間諜用,就可開火擊落

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-2-5 23:41 發表

揾個地方狂放氣球過美國,引佢狂射導彈
大6已經準備好下一波氣求,美共呢次仲唔清空導蛋庫存  

引用:
原帖由 afternoon 於 2023-2-5 23:52 發表

北京高招呀,美國防空系統食左S,要用F22先打到個氣球
美共出F22,原因,
其1係F35唔得,局住出F22
其2係反駁F22老爺機老而不當

引用:
原帖由 wize 於 2023-2-6 00:14 發表

其實美國已經等於對中共開火
點解中共仲要龜縮?
其實你隨口up
等於=事實?

引用:
原帖由 2046jj 於 2023-2-6 00:25 發表

聰明有道理的說法 知己之彼 百戰百勝
佢講得好保守,但係明示左我都會照辦煮碗,有可能出手

引用:
原帖由 價值 於 2023-2-6 01:15 發表

大碌邊夠疆射
當然唔夠疆射啦,不過戰書已發出,美共唔入侵大6領空就算懦夫了

引用:
原帖由 YESCHOK 於 2023-2-6 01:22 發表

會唔會打起上嚟㗎 ?
美共軍艦入射程就當然要打啦   
守株待兔  
以逸待勞

老解在領土內等美共來

引用:
原帖由 YESCHOK 於 2023-2-6 01:29 發表

打仗啲生活又慘啲個喎?
當大6打贏美共,成為地球盟主,普世歡騰  

引用:
原帖由 YESCHOK 於 2023-2-6 01:33 發表

如果打仗,影唔影響香港嘅生活?
2019咪一樣兵荒馬亂咁生活過

引用:
原帖由 YESCHOK 於 2023-2-6 01:33 發表

如果打仗,影唔影響香港嘅生活?
鄉講人可能係世界上最強戰士

引用:
原帖由 YESCHOK 於 2023-2-6 01:35 發表

係呀,諗起啲日子都慘
每1個鄉講人都經歷過實戰爭,比美軍更強,可能係世界上最強戰士

引用:
原帖由 YESCHOK 於 2023-2-6 01:37 發表

我唔想捱苦呀
鄉講人已經取代俄佬,成為當今戰鬥民族

引用:
原帖由 lai-ken 於 2023-2-6 10:27 發表

人哋就真係出手,你就仲只係出口,今次真係高下立見
係強國嘅,就唔好只係識打嘴炮,真係射支導彈炸鳩對方
你當然想打仗啦,一開打就沒收大6資產美債唔駛還錢,發夢啦你,比心機煽戰啦你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]