• 瀏覽: 152,903
  • 回覆: 1,466
  • 追帖: 2
+90
中美之間的氣球風波持續,美方於當地時間2月4日證實,中國氣球在南卡羅萊納州對開的大西洋上空被美軍戰機擊落。中國國防部表示,對美方這一做法表

大6已經發出戰書,美共政權敢唔敢闖大6領空?  

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/863975/氣球-胡錫進-美飛行器因不清緣由進入中國上空-別指望手下留情

美狗比咗個缺口中國

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-2-5 22:43 發表
美狗比咗個缺口中國
美共作為侵略強國,唔好衰比手足睇,放隻濫殺者無人機入大6領空

下次美國軍機...進入台灣...解放軍有權直接擊落

件老翻配落西夠膽去呆灣,大6就可以用同樣招數彈佢落黎

中方前言不對後語, 回應之前都夾下口供, 之前又話無能為力, 現在又強烈抗議, 當年的智慧老人形象被破壞又邊個補償?

收皮啦胡咀炮,佩洛西o個鑊仲七唔夠?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-2-5 22:43 發表
美狗比咗個缺口中國
我懷疑係兔子故意放個氣球過去試下老美系嘅反應,以後就可以照做

引用:
原帖由 ijkn 於 2023-2-5 22:52 發表
冇錯,話佢係間諜用,就可開火擊落

引用:
原帖由 ijkn 於 2023-2-5 22:52 發表
幾個月前佩洛西訪台咪話過擊落囉 

大陸成日搵胡大炮出黎兇美國佬.

引用:
原帖由 必佬 於 2023-2-5 22:57 發表

我懷疑係兔子故意放個氣球過去試下老美系嘅反應,以後就可以照做

以後好玩囉睇美狗仲敢唔敢嚟

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-2-5 22:56 發表
中方前言不對後語, 回應之前都夾下口供, 之前又話無能為力, 現在又強烈抗議, 當年的智慧老人形象被破壞又邊個補償?
其實你知唔知中央抗議乜?低智係唔會明嘅!

從始世界各國都可以光明正大打美國無人機落離驗屍囉!
慢慢同你老尾玩,仲可以繼續拋你美債
仲開通了射美國無人機既權利!
又可以晒幾蚊電費用激光炮打佢老美喲無人機落離再驗屍驗證係唔係間諜先!!
依家連俄仔都要多謝阿爺,比左依個先例擊落可疑美國盟機!
只要懷疑任何美國波音軍民飛行器,可能有間諜功能,就合情合理射左落離再慢慢驗證!
納粹美盟已經比我地中共玩殘了!大勢已退勝負已分!
西謊以後連內政都攪唔掂嗱!

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-2-5 22:56 發表
老人政治係老尾呢邊囉 
川建國拜振華 充滿智慧既老人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]