• 瀏覽: 35,637
  • 回覆: 199
+17
好似用左兩支導彈去射一個波。。

老美國防部見到個汽球驚到好似見到核彈咁,真係好笑

圍繞地球一圈

一個民用氣球,出動响尾蛇導彈。

跟住仲會飄埋過去烏黑蘭,俄羅斯,再經南韓、日本,落台灣,最終去埋澳洲,好唔好!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-5 16:27 發表
中美之間的氣球風波持續,美國指中國一個間諜氣球侵犯領空,不過中國方面則稱氣球是民用飛艇,並因為不可抗力飛入當地。美方於當地時間2月4日證實

many thanks, America

最好笑的是氣球被擊落後,居然是中共國外交部跳出來呱呱叫,而不是所屬民間企業出來抗議,。
仲有我想知邊間民企呀?
要放氣球呀?

笑話!
流浪西風波事件之後!
我特然發覺黑西媒喲假新聞,愚弄自己盟友盟主國民到達化境,已經係睇班盟主傻仔比納粹政權浪費國力玩到反晒肚既娛樂新聞,極具娛樂性!
好似中央咁不用回應!
指住班傻西來笑就爽了

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-5 16:27 發表
中美之間的氣球風波持續,美國指中國一個間諜氣球侵犯領空,不過中國方面則稱氣球是民用飛艇,並因為不可抗力飛入當地。美方於當地時間2月4日證實

幅圖片將來會否拿來當神話故事之類來講?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-5 16:44 發表
氣球咁利害! 以後唔使用人造衛星啦
搵氣球做間諜信嗰個都🐷西

執到人地d野咪交還番比人羅點解要打爛人家d野啦

其實d天文界,預測天氣果d,放氣球係好平常既事.算啦,美國佬,黃絲,有心人就唔同,佢地想講咩咪有得佢lo.

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2023-2-5 18:17 發表
好似用左兩支導彈去射一個波。。
雙彈射波?
果然豪爽!
夠意思! 好!
😁

飄一圈咪返返中國囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]