• 瀏覽: 8,200
  • 回覆: 70
  • 追帖: 1
+13
美國指中國一個間諜氣球侵犯領空後,中方稱氣球是民用飛艇,因不可抗力飛入當地。美國防部證實氣球被美軍戰機擊落後,中國外交部2月5日表示強烈不

簡單一句[間諜用],調查都免,就可下令擊落民用設施,難怪世界各地每年都有空難,美共政權真可怕  

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/863862/中美氣球風波-美國稱擊落間諜氣球-中國外交部回應

黃絲啞撚哂!

無聊🥱事作到天咁大 
典形扇動中美不和的鬧劇

引用:
原帖由 finish2022 於 2023-2-5 11:56 發表
黃絲啞撚哂!
百詞莫辯

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-2-5 11:58 發表
無聊🥱事作到天咁大 
典形扇動中美不和的鬧劇
陰謀論,信不信自判 

https://www.youtube.com/watch?v=P8mx6x5aTkU

引用:
原帖由 T2. 於 2023-2-5 11:53 發表
美國指中國一個間諜氣球侵犯領空後,中方稱氣球是民用飛艇,因不可抗力飛入當地。美國防部證實氣球被美軍戰機擊落後,中國外交部2月5日表示強烈不

原來亂放氣球入左人地國境,係唔駛通報唔駛道歉,仲可以發反人爛渣添㗎?真係學到嘢

其實本人覺得這次事件很成功, 因為真的做到國與國的對話, 係可以唔洗面對面.

引用:
原帖由 lostboyz 於 2023-2-5 22:33 發表

原來亂放氣球入左人地國境,係唔駛通報唔駛道歉,仲可以發反人爛渣添㗎?真係學到嘢
你以為美國放氣球去其他國家放得少?以前每年都有,特別冷戰時候放去蘇聯。中國偶爾都擊落幾個,只是沒聲張,其實系有紀錄片的,美國有心搞事,中國奉陪,齊齊玩野羅

引用:
原帖由 lostboyz 於 2023-2-5 22:33 發表

美共呢幾年日日都有罪行進行,全世界日日都學到嘢   

引用:

美共簡單一句[間諜用],調查都免,就可下令擊落民用設施,又一罪行

引用:
原帖由 nikonlee 於 2023-2-5 22:37 發表

你以為美國放氣球去其他國家放得少?以前每年都有,特別冷戰時候放去蘇聯。中國偶爾都擊落幾個,只是沒聲張,其實系有紀錄片的,美國有心搞事,中國奉陪,齊齊玩野羅

...
以前?依家仲有無先?美國氣球入中國境中國會唔嘈?你咪玩啦

引用:
原帖由 lostboyz 於 2023-2-5 23:05 發表

以前?依家仲有無先?美國氣球入中國境中國會唔嘈?你咪玩啦
禮尚往來,你以前自己有做,現在不准中國做,咩都需要美國點頭?老幾?

以後中國飛多幾次,美國習慣就好

引用:
原帖由 T2. 於 2023-2-5 22:39 發表

美共簡單一句[間諜用],調查都免,就可下令擊落民用設施,又一罪行
擊落入侵飛船,有咩罪行?

引用:

呢d又點計依家可以跟美國直接擊落了

引用:
原帖由 nikonlee 於 2023-2-5 23:07 發表

禮尚往來,你以前自己有做,現在不准中國做,咩都需要美國點頭?老幾?
以前,老吹都俾返啲吏料先啦,大佬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]