• 瀏覽: 6,376
  • 回覆: 45
+3
北極風暴周五(3日)席捲美國東北地區,風寒效應下新罕布什爾州的華盛頓山氣溫,或低見攝氏零下79度。國家氣象局警告,寒風會...

零下79度
多種生物無法生存!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0204_00992_001.html

香港都要好好睇住 渠道 問題, 無論家居嘅, 所有唔同嘅街道, 嘅瘀塞 又或者 老化, 雨季呢嗰陣時, 如果有淤塞就去唔到水, 如果海水倒灌海面水位上升 又會有其他麻煩, 另外而家生態環境逐漸變化, 可能將來會有估計唔到嘅水災, 所以 渠道 暢通, 同埋一啲低窪地帶防波堤, 都要重視, 以防萬一, 將影響同傷害減到最低

引用:
原帖由 摸胸呻吟妖上身 於 2023-2-5 06:59 發表
北極風暴周五(3日)席捲美國東北地區,風寒效應下新罕布什爾州的華盛頓山氣溫,或低見攝氏零下79度。國家氣象局警告,寒風會...

零下79度 :f ...
就嚟連人都生存唔到㗎喇

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2023-2-5 10:38 發表
香港都要好好睇住 渠道 問題, 無論家居嘅, 所有唔同嘅街道, 嘅瘀塞 又或者 老化, 雨季呢嗰陣時, 如果有淤塞就去唔到水, 如果海水倒灌海面水位上升 又會有其他麻煩, 另外而家生態環境逐漸變化, 可能將來會有估計唔到嘅水災, 所以 渠道 暢通, 同埋一啲低窪地帶防波堤, 都要重視, 以防萬一, 將影響同傷害減到最低
香港大水浸既, 一般係水位上升.
渠道淤塞, 一般都只係影響小部分地區. 始終香港係海邊

OMG!

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2023-2-5 10:47 發表

香港大水浸既, 一般係水位上升.
渠道淤塞, 一般都只係影響小部分地區. 始終香港係海邊
其實唔可以忽視㗎, 等同於新冠肺炎一樣, 而家極端天氣引起好多冰川融化, 導致水位上升, 乾旱天氣 暴雨天氣, 乾燥天氣都會引起火災, 冰川融化都可以引起水災, 唔可以忽視

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2023-2-5 10:52 發表

你是不是教徒
自少接觸過幾個教派, 但自己喜歡拜神, 有乜嘢訴諸於神靈, 但我並冇入 任何 教派, 衹到廟宇裏面拜下神咁囉囉, 求平安,

寧夏柒尻度,咪低過之前冰封水牛城?😂🤣😂🤣

引用:
原帖由 摸胸呻吟妖上身 於 2023-2-5 06:59 發表

零下79度 :f ...
負79度, 同俄佬買多啲伏特加暖身. 又要求俄佬, 係咪好煩呢 ? 俄佬一定要你用盧布買佢啲嘢.   

-79度,嘛仲低過世界紀錄-71度嘅俄羅斯薩哈共和國🥶

曖化L,冇冬天L點睇?又話悪劣天氣包括埋嚴寒

以前大陸有天災,化濃大法就話天滅乜乜,今次佢老美冷過狗,絕對係天滅老美啦!

絕對零度ㄧ273.15。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]