• 瀏覽: 27,104
  • 回覆: 175
+7
引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2023-2-5 16:23 發表

一個汽球美國就咁驚😊
因為⋯⋯

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2023-2-5 16:37 發表

咁L好玩?中國每人放一隻飄去美國,會唔會滿天氣球?
放返幾個友誼波

引用:
原帖由 T2. 於 2023-2-4 23:10 發表
美國軍方身上空出現疑似中國的間諜氣球。中國其後強調它屬民用性質,用於氣象等科研,因不可抗力誤入美國。事件不僅引起外交風波,也成為美國民眾茶

肯定美國放毒,自己放汽球毒海洋生物

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-2-5 13:47 發表

一個民用氣球,要出動F22戰機發射空對空導彈對付
米玩啦,平民百姓得9閒玩呢種玩意咩,幾錢呀你知唔知?你估玩台灣放明燈嗰果成本呀。問你呢d 你都未必識答,問你叫雞幾錢應該知😏

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2023-2-5 12:17 發表
中國衛星滿天飛, 為何不用衛星偵查秘密, 而選用大氣球?老美文宣太隨意 🤣
唔係隨意,係有心咁做文宣
只要一開始話係間諜氣球,無論中國點澄清,西方世界白皮豬同小黃人,就已經認定係中國有心飛過去嘅間諜氣球
就好似新彊問題,西方國家喺未有實質證據下,不停捏造去抹黑中國,然後白皮豬同小黃人就信以為真

總結四個字就喺小題大做

其實,搵架直升機 + 大魚綱,就已經可以輕鬆捕捉,使鬼擊落咩,佢老美真係嘥冷氣!

原來F18咁屎,唔好講出來獻醜!

引用:
原帖由 T2. 於 2023-2-4 23:10 發表
美國軍方身上空出現疑似中國的間諜氣球。中國其後強調它屬民用性質,用於氣象等科研,因不可抗力誤入美國。事件不僅引起外交風波,也成為美國民眾茶

加拿大用炮火打穿氣球,讓佢洩氣墜毀,老尾則用導彈立即擊毀氣球。今天只是看了個鬧劇!

引用:
原帖由 suzume 於 2023-2-5 16:34 發表

美國本來就係選擇性發現
唔知都唔會呢個時間話有間諜氣球啦
未必一早發現,因為飛得高,雷達又偵測唔到

引用:
原帖由 kingking99 於 2023-2-5 15:45 發表

在美國上空擊落,可以說是防衛,在美國境外,已經對美國不構成威脅,擊落就是挑釁
現在是在美國境內擊落,中方仍表示不滿

引用:
原帖由 good103 於 2023-2-5 14:46 發表
打落黎合情合理合法拼無不道德!
不管是否是民用或間諜氣球進入它國領空對方都有權將其擊落,唔好用那么多借口說是不可抗力誤入,簡直就是不要臉的說法!
個個都用"不可抗力"誤入它國領空做問碟氣球或問碟偵察機無人機,一被發現就話是民用不可抗力"誤入不要打落來!
非常同意你說法,老美機飛到南海或中國空域地帶即時就可打佢落嚟,老美自己開咗先列🤭🤭

引用:
原帖由 cmyt2 於 2023-2-5 16:53 發表

未必一早發現,因為飛得高,雷達又偵測唔到
無話佢一早發現
只不過係選擇性’發現左‘

引用:
原帖由 fiogermi 於 2023-2-5 15:57 發表

佢著左幾條紙尿片先下命令
一個要著尿片,一個揸白卡,世界永無寧日。

引用:
原帖由 kenny1032 於 2023-2-5 16:58 發表

現在是在美國境內擊落,中方仍表示不滿
已經離開美國領土,離岸6公里,開始離開領海,已經不對美國做成那怕已經是極度誇大的威脅,
就等於一個警察對一個正在離開的可疑人士背後開槍,要殺死這個人一樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]