• 瀏覽: 2,884
  • 回覆: 16
【本報訊】女文員被指於前年用虛假「安心出行」應用程式,進入灣仔入境事務大樓,被控「侵入公共機關管轄或管理的物業單位」罪,案件昨在東區裁判法院再訊,被告承認控罪。裁判官將案件押後至2月24日判刑,期間為被告索取社會服務令報告,被告續准保釋。

不守法, 自然需要承受法律後果

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/認用假安心出行程式-女文員准保2-24判刑-214500966.html

曱甴天使 

藥志

黃畜閪真係低9能, 以為咁就可以抗到爭.

黃人無腦係真架,假安心出行不如買外賣好過,一定要堂食架咩😂🤣

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-4 18:43 發表
黃人無腦係真架,假安心出行不如買外賣好過,一定要堂食架咩😂🤣
用左假安心出行就可以係社交媒體,係黃黑貧友圈內吹噓自己仍然係牲於亂世有種責任去攪破壞!呃views呃like!

唔係有心話畀人知,淨係自己知,我唔覺得佢會用囉!

引用:
原帖由 CallMeKSM 於 2023-2-4 19:30 發表

用左假安心出行就可以係社交媒體,係黃黑貧友圈內吹噓自己仍然係牲於亂世有種責任去攪破壞!呃views呃like!

而家畀人捉到告咗判罪成攞威不成仲柒咗😂🤣🤷‍♂️

虛擬安心出行

曱甴用A貨?🤣

用下假安心咁就當抗爭左
而家咪一樣乖乖上法庭、接受特區政府司法機構既刑罰,唔係要反抗既咩!?
一早同政權合作愉快共享榮華富貴咪好囉

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-4 18:43 發表
黃畜留戀公務員工作!公務員返工要安心!

引用:
原帖由 CallMeKSM 於 2023-2-4 19:30 發表

仲有生於亂世食自助餐....

引用:

現在又可以在貧友圈吹噓,比香港的法治打壓。
正所謂,死不悔改。

引用:
原帖由 QingKing 於 2023-2-4 18:11 發表
【本報訊】女文員被指於前年用虛假「安心出行」應用程式,進入灣仔入境事務大樓,被控「侵入公共機關管轄或管理的物業單位」罪,案件昨在東區裁判法院再訊,被告承認控罪。裁判官將案件押後至2月24日判刑,期間為被告索取社會服務令報告,被告續准保釋。

不守法, 自然需要承受法律後果

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/認用假安心出行程式-女文員准保2-24判刑-214500966.html
坐返一年以上

惡有惡報。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]