• 瀏覽: 53,765
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
+12
其實大家河水, 吾犯井水~
生活模色都吾同~
佢地上面, 中意食偏福...中意地上 all 便便~
建議吾好落泥, 大家吾好攪大家...米幾好~
你有你生活, 我地有我地忙 look~

引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2023-2-5 11:48 發表

井底之蛙住喺一間垃圾屋入面,大陸狗住的房間都靚過你十萬倍!垃圾
甘又點? 點解連廁所都未色去?~
吾好意思, 秒殺左你~

引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2023-2-5 15:16 發表

垃圾除咗綱上侮辱下人,以為可以改變你現實生活中的失敗?垃圾始終都係垃圾!
講事實, 吾叫侮辱~
你用詞就有侮辱成份, 連中文都未學懂...何必獻醜?~
我只系講事實, 你吾信...可以去大陸生活~
的確系就地解決, 講事實有咩問題?~
你系吾敢, 面對事實?~

引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2023-2-5 16:10 發表

無論點抹黑,或者放大事實,也不會改變你自己的生活質素!但係相反,無論你點抹黑大陸人,人哋生活都係越嚟越好!我冇去過大陸,點會知你亂噏當秘笈!中國咁大,我唔敢講完全冇呢啲嘢,但我所接觸嘅大陸人,無論修養或是國際視野,高香港人幾班!拜託你都係坐喺井底,不要出嚟獻醜
所以你米見色少, 又要扮代表~
上面好多都周圍 all 便便, 講事實吾叫抹黑~
你知吾知, 咩叫抹黑?~
冇尼件事, 冇中生有...先叫抹黑~
小朋友, 你學下中文先 la~
你生活好又如何? 我只問你一句: 幾時先肯大小便, 入廁所解決?~
而家吾系原始人時代, 有廁所比你用架...你明白未 ar 小朋友?~

引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2023-2-5 18:35 發表

你話人哋隨地屙屎,咁多人去大陸旅行,經商,探親,邊個見到大陸街上有大小便?信呢啲嘢嘅人腦就真係裝滿屎尿!未有疫情之前,同大陸的親戚和朋友吃飯,人哋都會餐前洗手,用公筷!反觀我們在香港食飯,有幾多個一定會餐前洗手?我見識晤多,去過的大陸真係冇見過街道有屎尿,反而巴黎就隨街見到狗屎!污糟邋遢,英國的牛津街咁出名一樣好污糟!
你應該年齡好細個, 所以吾知~
你爸媽 / 或者你阿爺/ 阿麻...就知~
所以米話你見色少~

引用:
原帖由 坐六年 於 2023-2-5 19:35 發表

周圍便便都好過周街掟磚掟汽油彈,我歡迎大陸人周圍便便,曱甴就應該去返祖家英國。
兩個行為都吾歡迎~
吾知你讀咩學校, 竟然歡迎周圍便便?~
而家 2023 年, 主人都教貓狗...吾可以周圍屙~
連貓狗都懂, 你一個人類...竟然周圍屙~
你自己檢討下~

引用:
原帖由 坐六年 於 2023-2-5 21:00 發表

乜你見到周圍屙嗰 d係一定係大陸人咩,我認為唔一定喎,我都見過香港人係後巷屙屎屙尿,你冇見過咩?邊種貓狗識唔喺街屙呀?英國種?淨係將小問題無限放大再抺黒,要檢討嗰個係你,我就讀香港教協出來嗰班仆街教嘅,你我估係你祖家英國。
總之我就吾讚成, 犯法 / 周圍便便~
你就話會, 讚成便便~
人在做, 天在看~
你自己好自為之 la~
貓狗都懂, 吾可以周圍屙~
你中意米繼續周圍屙 low~

主題標籤 #口罩
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]