• 瀏覽: 53,677
  • 回覆: 487
  • 追帖: 1
+12
來香江就要有心理準備感受這些真性情!
好過有些地方表面服務好,背後操人十八代

出來交朋友,你要真心還是假面人?

歡迎旅客重臨香港,當然曱甴仍然有,但香港基本上已經清潔了,不要再被牠們拖跨就是!

來與唔來係個人自由分別不大!

引用:
原帖由 好滋味 於 2023-2-4 18:03 發表
大陸人唔肯黎香港咪多得嗰啲自命清高年青人
上面啲年輕人有體貌,夠文明。
通常被人白眼果啲都係野蠻大媽大叔。

引用:
原帖由 Loveforever180 於 2023-2-4 17:32 發表
內地同胞而家去澳門多,好少聽到話去香港,問有冇諗去香港玩,佢地知我係香港人,只係話想去澳門玩,冇講原因。而家咁睇,真係可能內地人知好多家港人對佢地歧視,唔友善,所以小左人選擇香港。
點解會被人歧視呢?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2023-2-4 17:41 發表

唔好嚟香港,去外國好啲
啱,最好去烏克蘭!

黃甴貼果然引來好多黃甴出嚟😂

引用:
原帖由 317248118 於 2023-2-4 15:13 發表

政府前日(2/2)正式公布全新「你好,香港!」(Hello Hong Kong)旅遊大計,以吸引外地訪港旅客,更由3月1日起大派五十萬張機票,可謂豪擲重本吸客!除了送大禮之外,政府也邀請了藝人郭富城、鄭秀文、陳慧琳拍攝了宣傳片,然而大陸網民看片後的反應卻不似預期,反應兩極!

「你好,香港!」計劃正式啟動,政府展開了一連串的宣傳推廣活動,吸引外地旅客訪港,重振香港旅遊業和帶動經濟。政府也邀請了 ...
內地網民有人唔like可以理解, 從表面上說, 香港已回歸祖國, 只是我國一個城市, 何來咁特殊地位可以向全世界招來遊客, 仲向洋鬼子送大禮不理國恥, 有放祖國十四億同胞在眼內嗎?有點玻璃心也不出奇, 他們不明白香港是國際大都會, 除了背靠祖國, 本港亦要靠外國人來投資和消費以賺取外匯, 所以中美貿易戰對本港經濟打擊好大, 但港府又不能向阿爺開口, 真係啞仔食黃蓮。

引用:
原帖由 kqj 於 2023-2-4 17:10 發表
香港好耐之前都叫做禮貌之都,但就二三十年教育失敗,個個只求成績,漠視禮義廉恥忠孝仁愛,不獨是對內地人,連對本地人亦缺乏禮讓微笑,對香港教育實在好失望
自2019年後,每日街頭上演MMA。🤐🤐

蝦佬!Xianggang!

已經有人比錢D流浪漢「扮大陸人」係垃圾桶痾尿了,受尾國控制的香港傳媒,已不經證實周圍傳屈是大陸人啦!當然香港有個「支持歧視大陸人的平機會」協助,密不出聲,當然會有咁的後果!

支持大陸西唔好來香港
搞到香港污穢不堪

要來的始終都會來

港人去上海或北京咪一樣被當地人歧視,人嘅本性總自視高一等!
點解去日本旅遊唔被歧視,係因為日本人向錢看,有錢賺便點頭哈腰,心中暗想殺你都唔定,當年入侵中國又唔見日本仔咁客氣

引用:
原帖由 317248118 於 2023-2-4 15:13 發表

政府前日(2/2)正式公布全新「你好,香港!」(Hello Hong Kong)旅遊大計,以吸引外地訪港旅客,更由3月1日起大派五十萬張機票,可謂豪擲重本吸客!除了送大禮之外,政府也邀請了藝人郭富城、鄭秀文、陳慧琳拍攝了宣傳片,然而大陸網民看片後的反應卻不似預期,反應兩極!

「你好,香港!」計劃正式啟動,政府展開了一連串的宣傳推廣活動,吸引外地旅客訪港,重振香港旅遊業和帶動經濟。政府也邀請了 ...
大陸人黎香港,而家真係要識分邊啲係黃店。入黃店唔好禮貌就一定。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]